Hedevigere (Sønderjysk)

Hedevigere (Sønderjysk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hvedemel
1 spsk.sukat
2.5 dl.mælk
2 spsk.korender
30 g.gær
1 spsk.sukker
1 tsk.kardemomme
125 g.smør
 
Opskrift:
Gæren opløses i lunken mælk. Sukker og 50 g smør røres sammen, der tilsættes korender, sukat og kardemomme. Mel og mælk røres skiftevis i dejen. Når dejen er godt gennem æltet, sættes den til hævning i 2 timer.

Derpå æltes resten af smørret (ca 75 g) ind i dejen. Der formes nu runde boller, som bankes flade med knoerne og sættes på en velsmurt plade.

Bages ved 225 grader i 15 min.

Hedevigere har fået deres navn fra det tyske Heisse Wecken. De fleste køber hedevigere hos bageren til fastelavn, da bollerne er svære at bage. Førhen gik der kagekoner rundt med et åg med to kurve, hvori der var to slags fastelavnsboller, Gemen og Gewårtes. Gemen var almindelige hvedeboller, Gewårtes var hedevigere.





Beskrivelse:
karakterer:
Opskriften er vist 10205 gange,
og udskrevet 157 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu