Hakket oksekød med kartoffelmos låg
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Indsendt af : Pia Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog kartoflerne møre og hæld vandet fra. Mos dem godt sammen med den varme mælk og smør, smag til med salt og peber.
Pisk æggeblommerne i. Tilsidst piskes æggehviderne stive og vendes forsigtigt i mosen. Kødet brunes af på en tør pande tilsæt finthakket løg og chili og smag til med salt og peber. Smør et mellemstort ildfast fad med smør og hæld kødet deri. Tilsidst kommes kartoffelmosen henover og bages i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca 35 min. |
|
Opskriften er vist 109316 gange,
og udskrevet 3199 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (29 stemmer) |
|
Kommentarer Iben - 2013-10-30 19:08:48 En stuper ret, det er rigtigt at der skal tilføjes væde og det kan udemærket være flåede tomater(1 dåse), det passer også godt med bacon (2 pakker. Kartoffelmosen kan tilsættes muskatnød. Så bliver der bare mums. Nino - 2013-03-28 21:42:23 Lyder lækkert.. men jeg forstår ikke hvor meget mælk der skal i.. 2.5 hvad?? Deciliter eller hvad? kasper h - 2013-01-27 23:24:24 Dette minder meget om en strippet shepards pie. Koneko - 2012-09-27 18:26:06 God opskrift og mega lækker ret.. Altid sjovt når man kan fortolke lidt i opskriften.. Jeg tilsatte champignon ved kødet og krydrede med hvidløg i stedet.. Og ellers tror jeg at jeg vil tilsætte lidt flåede tomater næste gang.. Men super lækkert.. :) Bettina 1965 - 2012-05-24 06:51:01 Jeg har lavet denne her ret et par gange og synes den er lidt tør, men tilføjer man lidt fl.tomat i kødet så det bliver en kødsovs og lidt hvidløg og en smule piskefløde eller madlavningsfløde, så sidder den lige i skabet :-) en fin hverdagsret som også ungerne synes om. sanzia - 2011-11-03 15:32:44 jeg vel prøv at lave den her rat i dag jeg tror den vel bliver god ;) Benthe - 2011-08-13 09:36:44 Prøv og tilsætte farsen flg., giver mere smag og vitaminer til retten. 3 store gullerødder der skal rives, en lille dåse koncentreret tomatpure 2 løg og 2-4 fed hvidløg. I min familie laver vi altid en stor portion af 2-3 kg. fars, og fryser ned i portioner. Vi bruger dette fyld til mange ting, når det skal gå stærkt, feks. pizzafyld, i pitabrød sammen med grønt. Frederik - 2010-11-10 11:43:15 Hvorfor hedder det Låg?? skod ret... anonym - 2010-06-01 19:31:03 Mums :D Den var bare et hit både hos manden og datteren på 8mdr. Vi puttede dog også lidt gulerødder i. Og så puttede vi kun 2 små æg i. Maya - 2010-05-12 02:05:35 eller, skræl nogle gulerødder, og skær dem i trekanter, og put dem i kødet! mums :D ???? - 2009-01-08 18:34:04 skal der chili i ? anita - 2008-02-26 13:56:07 retten bliver meget bedre, hvis der tilsættes en dåse hakket flåede tomater og gerne lidt flere grøntsager. carsten P - 2007-11-26 15:36:59 Grunden til at mælken skal være varm er hvis den ikke er det, så bliver mosen "lang" That`s why.. Mig - 2007-11-24 17:20:48 Man kan da bare lave kødet imens kartoflerne koger? Eller? hardy - 2007-11-23 17:31:56 der må gerne være lidt væske ved kødet. Lidt flåede tomater gør underværker. Pynt evt. med lidt af mosen i en flødesprøjte, det ser festlig ud. mig - 2007-09-17 10:37:31 man kunne også tilsætte f.eks champignon og peberfrugt skåret i tern i kødet så ville det blive lidt mere spændende end bare kød og kartofler emse - 2007-09-17 10:33:59 det er bedre at bruge smør frem for olie. man behøver ikke at bruge så mange æg,et eller to stk er nok og mælken behøver heller ikke at være varm..... hegi - 2007-02-17 18:25:30 Hvorfor skal mælken være varm? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne