Bagte vinrabarber med friskost­creme

Bagte vinrabarber med friskost­creme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Rabarberkompot (til 6 personer):
500 g.rabarber
150 g.rør­sukker
0.5 vaniljestang
0.5 citron skal og saft heraf
 
 Friskostcreme (4 personer):
3 ægge­blom­mer (økologiske eller
 pasteuriserede)
25 g.flor­melis
100-200 g.frisk­ost alt efter
 konsistens
1 dl.piske­fløde
50 g.gran­skuds­sirup
 
Opskrift:
Rabarberkompot:
Skær top og bund af rabarberne, skyl dem og skær dem i 2-3 cm lange stykker.

Vend rabarberstykkerne med sukker, vanilje, revet citronskal og -saft. Kom dem i et ildfast fad og bag dem i ovnen ved 150 grader i 20-25 minutter.

Køl den bagte rabarber, hvorefter den er klar til trifli.

Friskostcreme:
Pisk fløden til blødt flødeskum. Rør friskosten med granskudssirup.

Pisk æggeblommerne med flormelis til en hvid cremet konsistens (æggesnaps). Vend friskostmassen og æggesnapsen og vend til sidst flødeskummet i. Fordel i glas og garnér med rabarber og gerne makroner.





karakterer:
Opskriften er vist 16054 gange,
og udskrevet 342 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-05-07 14:13:54
åh granskudssirup??

  -   2008-05-26 13:26:07
Dette er ikke en ukendt opskrift ! Det er Claus Meyers. Det var lige den jeg søgte, så tak for det