Kalkunsteg 02

Kalkunsteg 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Jakob Jensen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kalkunbryst
1 løg
3 gulerødder
3-4 fedhvidløg
 paprika
 salt
1 bouillonterning, grøntsags
 majsstivelse
5 dl.parboiled ris
 olie
 
Opskrift:
krydr kalkunbrystet med paprika og salt over det hele, og brun den på en pande eller i en stegegryde. (gerne en der kan gå i ovnen).

skær løget i kvarte og kom det ned i gryden sammen med gulerødder og hvidløg. tilsæt 3-4 dl vand og bouillonterningen samt en lille håndfuld grov salt.

stil gryden ind i ovnen ved 200 grader i en lille time. tag derefter gryden ud og læg stegen i til hvile i sølvpapir.

tag væden fra gryden og kom over i en kasserolle og put grøntsagerne fra gryden i en skål og blend det, dernæst kommes det i væden og koges op til en fantastisk sovs. Hvis man vil have en lidt tyk sovs kan man tage en spsk. majsstivelse og noget vand og røre sammen og hælde i væde som jævning.

Tips:

Server retten med ris og evt. salat og hvidløgsbrød.





karakterer:
Opskriften er vist 22039 gange,
og udskrevet 346 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-09-30 11:43:27
Utrolig lækker. Nem at lave; og sovsen smager fantastisk.

  -   2011-05-08 00:42:28
smager endnu bedre hvis der er tilsat noget mere. soltørrede tomater i olie, hakket persille, masser af chilli og gerne smurt med tomatpure først. saften fra kødet smager forrygende godt, fo der er ikke ret meget smag i kalkun, hvis ikke det tilføjes en masse krydderier og grøntsager

  -   2008-08-06 15:47:20
DEn smager bare fantastisk!!! Sovsen er ikke mindre end genial. glæder mig til at lave den igen

  -   2007-12-24 11:39:15
Det er sku da ikke en steg