Pavlova
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Australien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æggehviderne piskes stive.
Vandet tilsættes en skefuld af gangen under piskning.
Flormelis sigtes i af to omgange.
Til sidst røres maizena, salt, vaniljesukker og eddike i.
Blandingen placeres pa en bageplade belagt med bagepapir smurt med smør og drysset med maizena. Det er også en god ide at anvende ringen fra en springform (vendt pa hovedet), smurt med smør og drysset med maizena, til at begrænse kagens omkreds. Kagen bages i en forvarmet ovn ved 140 grader C. alm. ovn i en time. Ovnen slukkes, og kagen forbliver i ovnen i endnu en time. Kagen dækkes fuldstændigt med flødeskum og pyntes med rigelige mængder frugt. |
Så nemt laver du en pavlova kageHvis du endnu ikke har smagt en pavlova dessert, har du i den grad noget til gode. Den skønne dessert smager himmelsk, og den friske frugt på toppen står i perfekt kontrast til den søde, men lette, marengsbund. Desserten kan spises året rundt, men egner sig særlig godt i sommerhalvåret, hvor du har mulighed for at bruge sæsonens bær - måske endda fra egen have. Slip kreativiteten løs og eksperimenter med sjove og spændende mønstre af frugter i forskellige farver og udskæringer.Pavlova kagens oprindelseMåske havde du ikke regnet med det, men desserten har siden det 20. århundrede været en nationalspise i New Zealand. Der har været tvivl om, hvor pavlova opskriften oprindeligt stammer fra. Historien lød oprindeligt, at den stammer fra Australien, men siden er det blevet slået fast, at desserten er af New Zealandsk oprindelse. Kagen er opkaldt efter den russiske ballerina, Anna Pavlova, men uanset ophav, kan de fleste nok blive enige om, at pavlova-kagen smager fantastisk.FAQHvad er pavlova?Pavlova er en kage, som består af en sprød marengsbund med en blød midte. Det øverste lag toppes med flødeskum og friskskåret frugt. Kagen er opkaldt efter den russiske ballerina Anna Pavlova.Kan man lave pavlova dagen før?Du kan godt bage marengsbunden dagen før. Men vent med at dekorere den med flødeskum og bær inden servering. Husk at opbevare bunden i en lufttæt beholder.Hvor kommer pavlova fra?Der har været uoverensstemmelser omkring, hvor pavlova stammer fra. Først troede man det var Australien, men det har senere vist sig, at desserten oprindeligt kommer fra New Zealand.Kan pavlova stå over natten?Når bunden er færdigbagt, kan du med fordel lade den blive i ovnen og lade den trække natten over. |
Opskriften er vist 120067 gange,
og udskrevet 2066 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (76 stemmer) |
|
Kommentarer NHHK - 2013-11-19 19:48:43 Den ser mega lækker ud og rigtig frisk med alt den frugt :) Pigen - 2013-07-01 23:19:58 Rigtig lækker og nem! Jeg glemte at komme vand i...det gjorde ikke noget. Ole - 2011-09-04 17:05:39 Den er fra New Zealand, for at være mere præcis :) anonym - 2011-07-19 14:18:19 og til sæt karamelsovs umh det er et ekstra pift:) Gert - 2011-02-05 16:20:04 Jeg kom lige lidt mørk revet chokolade i lige inden bagning. - Det skader bestemt ikke... jean - 2005-01-01 01:01:01 kan også laves kun af æggehvider og sukker, som en ganske almindelig mareges, bare meget stor. Men det er bare den bedste kage der findes. Mig - 2005-01-01 01:01:01 super kage.... Weee herre optur... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne