Fastelavnsboller 04
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Indsendt af : mette Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smelt fedtstoffet bland det med mælken afkøl det lidt før gæren røres ud i lidt af den lunkne væske.
Tilsæt mel, sukker,salt og ælt dejen til den er blank og smidig. stil dejen til hævning en ½ times tid. Rul den ud på et let met drysset bord og rul den ud til 18 firkanter. Rør fyldet sammen og sæt en god klar på hver og tag så hver hjørneog så de kryser hinanden. Stil bollerne med sammen krysset ned af og lad dem efterhæve i 15 minutter. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i ca 15 minutter. Drys med flormelis eller med glasur. Tips: dej skal vare meget glat men er nem at arbejde med alligevel, og de er meget nemme at lave de bliver meget sprøde |
|
Opskriften er vist 69052 gange,
og udskrevet 962 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (34 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2010-01-16 11:36:27 Jo vi synes det er for meget med 15 minutter, de fik kun 8 minutter i alm, ovn Per - 2010-01-16 11:35:04 Vi måtte bruge 550 g. mel til denne portion, og som nanna skriver render fyldet nemt ud. Vi har prøvet opskriften igen med kun 150 gram margarine, og så passer det med melet. Fyldet har vi lavet med 100 gram margarine og 150 gram sukker, men brugte kun det halve i bollerne, men så blev det meste også inde i bollerne. Nanna Friis - 2009-02-19 00:12:04 lige en løfte pegefinger (!) Hold endelig lidt igen med fyldet. kommer man lidt for meget i, så har man fyld over alt. anonym - 2009-01-14 12:48:03 vi har tilsat lidt mere mel 8. dl |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne