Sønderjydsk stang

Sønderjydsk stang, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
350 g.hvedemel
200 g.smør eller margarine
2 æg
50 g.gær
100 g.sukker
 
 Fyld:
 Remonce:
100 g.smør eller margarine
100 g.sukker
 
 Pynt:
 Æggestrygelse
 Mandler
 Sukker
 
Opskrift:
Remonce:
Smør og sukker røres sammen til en ensartet masse.

Gæren opløses i æggene, hvorefter mel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.

Dejen deles i to lige store dele, og formes til kugler som hviler et par minutter, hvorefter hver kugle rulles ud i ca. 20 cm. brede og ca. 30 cm. længde. Langs midten af dejen anbringes fyldet, som smøres godt ud. Dejens sider foldes mod midten lidt ind over hinanden, og stængerne anbringes på en smurt plade og efterhæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.

Stryges med æggestrygelse og drysses først med mandler og derefter med sukker, så bliver mandlerne hængende. Bages på ovnens midterste rille ved 250 grader C i ca. 15 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Tips:

740





karakterer:
Opskriften er vist 3369 gange,
og udskrevet 89 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu