Lam i karry
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle stykker Oprindelsesland : Indien Indsendt af : Ask Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Karry:
De hele krydderier (ikke kanel, laurbær- og karryblade) ristes på en tør pande og stødes groft i en morter, og resten af krydderierne blandes i (undtagen kanel, laurbær- og karryblade). Løg, hvidløg, ingefær og bladselleri hakkes groft og svitses sammen med krydderibland i olie i en gryde eller indisk wok, ca. 5 min. Kødet tilsættes og brunes. Grøntsagerne skæres i stor stykker og tilsættes sammen med tomat, kokosmælk og de resterende krydderier. Retten skal stå og simre til kødet er helt mørt (så længe som muligt). Ris: Korianderfrø og gurkemeje svitses i olie. Risen tilsættes og der røres et par minutter (til risen bliver klar), vand tilsættes og risen tilberedes som normalt. Tips: Grundstenen i retten er krydderierne, tomat og kokosmælk resten kan der let improviseres over, andre kødtyper/vegetarisk med flere rodfrugter/kikærter i stedet for kartofler etc. Krydderierne justeres efter smag/tilgængelighed, men der bør altid være godt med spidskommen. Har man ikke mod på krydderiblandingen, kan man nøjes med at bruge Garam Massala, men man går glip af en stor oplevelse! |
|
Opskriften er vist 38777 gange,
og udskrevet 771 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Steen - 2020-04-02 13:35:40 Allerede inden man har lavet den ved man at det er en vinder indenfor Indisk mad. Gerda - 2019-06-20 21:10:01 Mild uden chili anonym - 2012-08-10 18:05:19 Den er GOd men man kan GOdt Komme Mere Karry I |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne