Sesamkranse
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Sesamfrø Indsendt af : babuska Indsendt : Red : |
|
|
Gæren smuldres i dejfadet. Smørret smeltes, mælken tilsættes og blandingen varmes til 35 grader- fingerlunt.
Gæren udrøres med denne blanding. Ægget piskes sammen med salt, sukker og så meget hvedemel som dejen kan tage. Dejen æltes til den er blank og smidig og slipper bord og hænder. Den kommes i dejfadet, dækkes med et fugtigt klæde og stilles til hævning et lunt sted i 45 minutter. Nu deles dejen i 16 lige store dele, der igen halveres. Hvert dejstykke trilles til en tynd snor Disse snos sammen to og to, hvorefter snoningen formes til en krans, der sættes på bagepapir eller en smurt bageplade. Kransene efterhæver et lunt sted 10 - 15 minutter De pensles med æg, der er pisket sammen med lidt koldt vand, drysses med sesamfrø og pensles endnu en gang, så frøene fæstnes godt. Sesamkransene bages i en 250 grader varm ovn i 10 - 15 minutter eller til de er brune og gennembagte. De flækkes og smøres. Sesamfrøene kan erstattes med blå birkes. |
|
Opskriften er vist 4815 gange,
og udskrevet 119 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne