Ægte schweizisk ostefondue

Ægte schweizisk ostefondue, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Fondue

Hovedingrediens : Oste - Diverse oste

Oprindelsesland : Schweiz

SchweizIndsendt af : orlin2

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.reven guyere rezent (lagret)
300 g.reven emmentaler
100 g.reven appenzeller
1 fedhvidløg
4 strøgne tsk maizena
3.5 dl.hvidvin
1 tsk.frisk citronsaft
1 snapseglasfuld Kirsch
 peber
 Muskatnød, stødt
 franskbrød med sej krumme og skorpe skåret i 2x2 cm tern
 hvidvin og sort te (english breakfast el earl grey)
 
Opskrift:
En fonduecaquelon (ildfast lergryde) eller en tykbundet gryde grnides indvendig med hvidløgsfedet. Man kan enten kassere fedet bagefter eller vælge at lade det blive i gryden.
De 800 gram reven ost kommes i gryden og blandes sammen med maizenaen. Hvidvinen tilsættes sammen med citronsaften. Nu smeltes blandingen ved jævn varme til en jævn masse. Det foregår under kraftig omrøring. Tilsæt Kirsch og smag til med peber og reven muskat. Lad osteblandingen boble endnu et par minutter inden den flyttes ind på bordet, hvor det tændte rechaud venter. Sørg for at fonduen bobler let og rør rundt med brødet på fonduegaflerne ved hver bid. Sørg for at komme helt ned på bunden af caquelonen/gryden. så ostemassen ikke brænder på.
Serveres med kølig hvidvin og sort te til.

En guete (velbekomme) og som de siger i Schweiz: FIGUGEGL dvs Fondue isch guet und git e gueti luune (fondue er godt og luner så dejligt)





karakterer:
Opskriften er vist 21939 gange,
og udskrevet 329 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (27 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-11-18 15:39:06
Nemlig Eric. Kirchsnapsen skal røres med maizena og skal itil sidst. Bor I Schweiz nu men flytter til Danmark igen. hedder Hannah Lønholdt på FB. hvor kan man finde gode butikker eller netshops I DK. Moietier moietier

  -   2016-11-03 15:28:13
Jeg har lært, at Maizena'en først skal oplæses i Kirschen, og så tilsættes.

  -   2008-01-03 09:32:31
e gueti luune.... betyder godt humør... glem ikke traditionen med at den der taber brødet i fonduen skal kysse sin sidemand!