Ægte schweizisk ostefondue
Hovedingrediens : Oste - Diverse oste Oprindelsesland : Schweiz Indsendt af : orlin2 Indsendt : Red : |
|
|
En fonduecaquelon (ildfast lergryde) eller en tykbundet gryde grnides indvendig med hvidløgsfedet. Man kan enten kassere fedet bagefter eller vælge at lade det blive i gryden.
De 800 gram reven ost kommes i gryden og blandes sammen med maizenaen. Hvidvinen tilsættes sammen med citronsaften. Nu smeltes blandingen ved jævn varme til en jævn masse. Det foregår under kraftig omrøring. Tilsæt Kirsch og smag til med peber og reven muskat. Lad osteblandingen boble endnu et par minutter inden den flyttes ind på bordet, hvor det tændte rechaud venter. Sørg for at fonduen bobler let og rør rundt med brødet på fonduegaflerne ved hver bid. Sørg for at komme helt ned på bunden af caquelonen/gryden. så ostemassen ikke brænder på. Serveres med kølig hvidvin og sort te til. En guete (velbekomme) og som de siger i Schweiz: FIGUGEGL dvs Fondue isch guet und git e gueti luune (fondue er godt og luner så dejligt) |
|
Opskriften er vist 21939 gange,
og udskrevet 329 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (27 stemmer) |
|
Kommentarer Hannah Reber - 2020-11-18 15:39:06 Nemlig Eric. Kirchsnapsen skal røres med maizena og skal itil sidst. Bor I Schweiz nu men flytter til Danmark igen. hedder Hannah Lønholdt på FB. hvor kan man finde gode butikker eller netshops I DK. Moietier moietier Erik - 2016-11-03 15:28:13 Jeg har lært, at Maizena'en først skal oplæses i Kirschen, og så tilsættes. Charlotte - 2008-01-03 09:32:31 e gueti luune.... betyder godt humør... glem ikke traditionen med at den der taber brødet i fonduen skal kysse sin sidemand! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne