Benløse fugle
Hovedingrediens : Oksekød - Okseklump Kilde : Bjørn Kok Indsendt af : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
Benløse fugleBenløse fugle er god gammeldags ret, fra dengang man navngav opskrifterne lidt mere poetisk og humoristisk, end man gør i dag. Gammeldags benløse fugle indeholder nemlig som bekendt ikke fuglekød, men derimod oksekød. Derudover indeholder benløse fugle fløde, som giver retten masser af saft, kraft og smag.Vores benløse fugle opskrift kan med fordel serveres sammen med kartoffelmos og ribsgelé eller ris. Gammeldags benløse fugle i flødesovsI vores benløse fugle opskrift har vi valgt at tilføje gulerødder, for at give retten lidt sødmen. Du kan dog også bruge løg, porrer eller andre grøntsager. Benløse fugle kødet kan også udskiftes med kalveinderlår eller okseinderlår frem for okseklump, som vi bruger i vores opskrift.Benløse fugle i flødesovs smager fantastisk, men hvis du ønsker at spare på kalorierne, kan du også bruge madlavningsfløde. Vi synes, at benløse fugle fra Alletiders Kogebog er den bedste. Men du kan sagtens eksperimentere med retten og tilføje andre ingredienser som fx laurbærblade, persille, hvidløg og meget andet. Kun fantasien sætter grænser. |
|
Opskriften er vist 383368 gange,
og udskrevet 14907 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (414 stemmer) |
|
Kommentarer Kirsten - 2024-11-19 05:26:28 Jeg laver dem med hakket løg, salt, peber og alm skiver bacon rullet ind i kødet, det er et hit her i huset. anonym - 2020-10-29 03:29:38 ci kan godt lide benløse fugle , kærlige hilsner mor Svend - 2015-12-28 16:37:39 Brug løg i stedet for gulerødder så er den god. Jyden - 2015-05-28 00:33:10 En god bacon samt persille er heller ikke værst i fuglene hvis man ikke er til spæk:) mos og rødbeder er et must som tilbehør! Mama4 - 2010-04-11 10:46:14 Lavede den med flydende oksefond fra Oscar, puttede flæsk i den ene halvdel, persille i den anden halvdel, puttede en halv liter fløde i da det havde kogt i næsten 1 time, og puttede en lille sjat rødvin i, da jeg smagte den til. Havde hverken gulerødder eller porrer, så nøjes med løg. Og valgte almindelige kogte kartofler. Formidabel ret! En ren 10'er fra hele familien :) Tak for alle de gode råd Dorte - 2009-10-11 13:45:06 En sjat rødvin i saucen, så er den næsten perfekt :) Kat - 2007-10-30 16:21:54 De er lidt kedelige med gulerødder, men prøv med porrer..Så biver de rigtig gode birdiebirthe - 2007-04-04 23:45:44 Jeg er ikke så vild med spæk, så jeg ruller hakket persille ind i kødet. Rigtig god spise!! Niels Jermiin Nielsen - 2007-03-11 19:54:12 Kan også serveres med ris - og hvis man er lidt doven kan man få kartofler til istedet for kartoffelmos. Man behøver ikke at drysse med mel og afbage - man kan bare tilsætte fløde til sidst og lade det koge ind som en sovs. Det får man sådan en god sidefælsk af!! ;-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne