Flæskesteg på grill
Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød Højtid: Jul Kilde : Per K. Indsendt af : Per K. Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start kullene op, regn med 1/2-1 time.
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm. mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Har slagteren ridset kødet, skal det gås efter. Nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især ikke i siderne. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Stik evt. et par laurbærblade og/eller nogle hele nelliker ned mellem sværene. Når kullene er varme hældes de i bakkerne i siden af grillen, foliebakken placeres imellem. Risten liges på plads, smøres med olie hvor flæskestegen skal ligge, og flæskesten lægges på grillen, rul gerne noget folie sammen og læg under stegen så den kommer til at ligge lige. Steger ved indirekte varme 1½-2 time, stegetermometer skal vise omkring 70 grader C. Tips: Beregn ca. 1 time ekstra hvis svinekam med ben. |
|
Opskriften er vist 57223 gange,
og udskrevet 1734 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (25 stemmer) |
|
Kommentarer Lars T. - 2008-12-21 19:46:19 For at få en herlig, velsmagende sprød svær, lægger man et lag af vådt salt hen over sværen, som man jo som skrevet ovenfor, har ridset efter. Derefter masserer man "saltgrøden" ned mellem sværene meden man bukker stegen lidt sammen for rigtigt at åbne mellemrummene. Så er du sikker på en perfekt sprød svær.... GBS - 2008-03-18 17:41:47 Super lækker flæskesteg. Jeg har aldrig fået den bedre. MH - 2007-12-26 23:31:14 Super super flæskesteg, og jeg kan egentlig slet ikke li flæskesteg så godt. Brug et stegetermometer, det snyder lidt at stegen ser rød ud, det er røgen, der farver, men stegen kan godt se lidt rå ud i mørket juleaften. Jeg snød lidt og gav den et par mitutter under grillen i ovnen, men det var kun forde jeg ikke havde lys ude, og ikke var modig nok til at vende stegen mod kullene uden at kunne se særlig meget. Kan MEGET anbefales at lave flæskesteg på denne måde. Ann - 2007-10-23 03:00:00 Det her er den bedste steg man kan få. Når man først har prøvet den, kunne man ikke drømme om at lave den anderledes |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne