Andebryst a la Thai

Andebryst a la Thai, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - Andebryst

Oprindelsesland : Thailand

ThailandIndsendt af : Steen

Indsendt :     
Andebryst a la Thai, billede 4 Andebryst a la Thai, billede 1 Andebryst a la Thai, billede 2 Andebryst a la Thai, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.andebryst
2 spsk.Olie
1 stilkcitrongræs
1 hakket skalotteløg
2 fedhakket hvidløg
1 spsk.Fiskesovs
1 spsk.Soya
 chili efter smag og chiliens styrke (SCU*)
2 tsk.Sukker
 
 Marinade:
4 spsk.Soya
4 spsk.Tør sherry eller risvin
2 tsk.ristet sesamolie
1 spsk.Majsmel
1 spsk.Fiskesovs
1 spsk.Revet galangorod eller ingefær
 
 Tilbehør:
 Sukkerærter
 Ægnudler
 
Opskrift:
Skær skindet af andebrystet. Kødet skæres i tynde skiver og lægges i en skål.

Marinaden piskes sammen og hældes over, og de marineres i mindst 1 time.

Steg kødet i wok 2-3 minutter og tag det op.

Knus citrongræs og steg det med skalotte- og hvidløg i wokken. Tilsæt de øvrige ingredienser og steg kort.

Kom kødet tilbage i wokken og bland omhyggeligt, smag til og server med ægnudler og sukkerærter.

Tips:

* Scoville Capsaicin Units også kendt som Scoville Heat Units





karakterer:
Opskriften er vist 103828 gange,
og udskrevet 1768 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-08-27 20:14:50
Retten er ikke sur/sød! Yderst velsmagende men måske lidt mangelfuldt, at der ingen forslag til chili er angivet. Jeg brugte 2 stk rawit chili, som gav en passende styrke til mit temperament.

  -   2013-03-12 19:54:33
mega lækker ret! Jeg brugte også rød og grøn peberfrugt, rødløg og forårsløg var istedetfor skalotteløg. Fine ærter brugte jeg :)

  -   2012-06-03 20:48:16
Lækker ret. Jeg valgte dog at foretage nogle ændringer og tilføjelser: Jeg puttede 2 tsk. sesamfrø i marinaden, i stedet for sesamolie, som jeg ikke lige kunne få fat i. Derudover valgte jeg at putte ½ rød peber, 100 g. champignons i skiver og 1 gulerod i tynde julienne-strimler i sammen med løg og hvidløg...i øvrigt erstattede jeg skalotteløg med 3 forårsløg. Jeg puttede også sukkerærterne i sammen med, så jeg ikke behøvede at blanchere dem først...meget velsmagende.

  -   2011-11-09 22:47:22
Vi kogte sukkerærterne kort, skar dem i mindre stykker og vendte dem i sammen med kødet lige inden servering. Ærterne kunne også været skåret i mindre stykker og tilsat wokken sammen med citrongræs og skalotteløg og være stegt med der.

  -   2009-05-05 06:35:56
Det skal jeg prøve ,jeg elsker den der blanding ,af sur sød sovs.