Mettes fedtfattige pølsehorn

Mettes fedtfattige pølsehorn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 stk.

FrokostRet : Frokost - Pølsehorn

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Mette Rahbek

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.Gær
5 dl.vand
2 dl.olie
2 tsk.salt
2 tsk.sukker
400 g.grahamsmel
600 g.hvedemel
 
1 pk.pølser m. 10 stk
 
 Pensling:
 Lidtmælk
 
Opskrift:
Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker og olie samt melet lidt efter lidt. -Stil dejen til hævning et lunt sted i en halv time -Del dejen i 20 stykker, skær pølserne over på midten og rul dem ind i et stykke dej. Sørg for at dejen slutter godt om pølsen. -Pensl dem med lidt mælk og bag dem på 200 grader i ca. 10-15 min. Til de er gyldne.

Tips:

De er gode til af have med i madpakken med nogle agurker og gulerødder i stave.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Fedtfattige pølsehorn

karakterer:
Opskriften er vist 43637 gange,
og udskrevet 1125 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (52 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-06-03 21:32:58
Synes lige jeg vil minde alle om at fedtfattig IKKE er det samme som sund eller kalorielet. ;) Dejen her er reelt set fedtfattig (olie er ikke fedt, men indeholder en masse energi). Bruger man helt almindelige pølser af svinekød, så kan det dog være ret lige meget med en fedtfattig dej, da de indeholder langt mere fedt end dejen ville lavet med smør. Men derfor kan det her stadig være en god opskrift. :)

  -   2011-11-13 12:00:17
Hejsa;) Jeg brugte kun 1 dl olie også tilsatte jeg et æg og de er stadigt super gode,)

  -   2010-11-28 22:09:04
Helene: Der er da noget du helt har misforstået. Olie er da ekstremt fedende!! Der er 1592 kalorier i 2 dl olie. Det er virkelig ekstremt meget!!

  -   2010-06-20 15:25:05
man skal lade værer med at erstatte olien med vand, fordi olie er ikke fedende! olivenolie er god at bruge. pølsehornene kommer til at smage vanvittig godt hvis man bruger boghvedemel istedet for hvedemel. sagen er den at jeg ikke kan tåle hvedemel så prøver med nogt andet. super sprød, lun og lige til at spise. De her pølsehorn ER fedtfattige!! olie er bedre end smør og smør er bedre end margarine. Jeg vil anbefale at man ikke snyder sig uden om olien og at man kan prøve boghvedemel. :)

  -   2010-05-10 15:08:05
Jeg brugte en dl olie, og det kan nemt gøres uden at putte ekstra vand o.l. i. Jeg brugte derimod også 200g speltmel og 200g fuldkornsmel i stedet for grahamsmel (Troede at jeg havde grahamsmel, men det var spelt) Men det kan i hvert tilfælde også anbefales :)

  -   2010-03-10 15:08:25
De er rigtig gode, men at kalde dem fedtfattige er måske lidt en misforståelse, da der er 2 dl olie i, godt nok er det en af de bedre fedtkilder, men det er stadig fedt! Prøv med et fedtfattigt syrnet mælkeprodukt (max. 0,5 %) i stedet for olien, det bliver de ikke ringere af - men fedtfattigere! ( ved syrnet mælkeprod, brug ca. 1/2- 1 dl. mere)

  -   2007-08-13 14:30:29
De smager fantastisk godt og dejen er meget nem at arbejde med når den slet ikke klistrer til fingre og bord, men ligefrem at kalde dem "fedtfattige" er vist en tilsnigelse! Jeg har også prøvet at skifte 1 dl. olie ud med vand, Dejen klistrer lidt mere, men det hjælper til gengæld på fedtindholdet.

  -   2007-04-18 21:48:22
Utrolig lækker dej, de smager simpelthen så godt, og dejen er nem at arbejde med. Det er synd at bruge ketchup til, hvis pølsehornene er helt friskbagte og lune. Dog er det ikke nødvendigt at slutte dejen til omkring pølsen, men lade den stikke ud i begge ender er mindst lige så godt, især for øjnene! en tier herfra!

  -   2007-03-11 15:34:40
2 dl. olie til 10 pølser... Det kvalificerer sig vist ikke som værende en fedtfattig opskrift?