Rensdyrsteg

Rensdyrsteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Klovdyr Øvrigt - Rensdyr - Ren

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : jette andersen

Indsendt :     

Ingredienser:
1.5-2 kg.rensdyrsteg fx kølle eller ryg
 salt
 peber
 
 Kryddersmør:
2 spsk.smør
8-10 knuste enebær
1 lille kvist salvie eller 1 tsk tørret
 
 Endvidere:
4 dl.bouillon
 
 Sovs:
4 dl.stegesky
2 dl.fløde
 evt.rønnebærgele
 
 Smørbolle:
2 spsk.smør
2 spsk.hvedemel
 
Opskrift:
Puds kødet fri for sener og hinder.

Rør smørret sammen med knust enebær og salvie. Frisk skal hakkes. Gnid kødet med salt og peber og fordel kryddersmørret over stegens overside.

Læg stegen på risten over bradepanden og brun den i ovnen ved stærk varme, 250 grader i 8-10 minutter.

Dæmp varmen til 170 grader. Hæld bouillonen ved og steg stegen færdig ca. 1½-2 timer afhængig af kødets tykkelse.

Si og mål stegeskyen ned i en gryde. Tilsæt fløden og bring det i kog. Rør en smørbolle af fedtstof og mel og pisk den i den kogende sky. Lad sovsen koge ved svag varme 5-6 minutter. Smag sovsen til med salt og peber og eventuelt lidt rønnebærgele.





karakterer:
Opskriften er vist 34630 gange,
og udskrevet 641 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu