Æblehorn

Æblehorn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 24 stk.
KagerRet : Kager - Horn

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Æblehorn, billede 4 Æblehorn, billede 1 Æblehorn, billede 2 Æblehorn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær, frisk
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
2 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
0.5 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
20 gram Hasselnøddeflager
   
Opskrift:
Dej:
Margarinen smeltes ved svag varme i en gryde. Mælken tilsættes og lunes med. Mælken hældes op i en skål og gæren udrøres heri. Sukker, salt og æg tilsættes. Hvedemelet tilsættes, og dejen æltes godt igennem. Dejen dækkes til med et rent viskestykke og stilles til hævning i ca. 20 minutter.

Fyld:
Kanel og sødemiddel blandes til "kanelsukker". Æblernes kernehus fjernes. Æblerne skæres ud i ialt 24 både som vendes i kanelsukkeret.

Horn:
Dejen æltes godt igennem og deles i to. Dejklumperne rulles ud til to cirkler med hver en diameter på ca. 30 cm. Hver cirkel deles i 12 trekanter. Æblebådene lægges på hver trekants brede ende.

Æblehornene rulles sammen fra den brede ende mod spidsen. Hornene lægges på en bageplade med bagepapir. Hornene dækkes til med viskestykket og efterhæver i ca. 20 minutter.

Ægget til pensling piskes sammen. Hornene pensles med ægget, og de nøddeflagerne drysses over.

Hornene bages ved 200 grader C alm. ovn på midterste ovnrille i ca. 15 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 111694 gange,
og udskrevet 3060 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9977 (2375 kcal)
KJ pr. stk. 415 (98 kcal)
Vægt ialt 1014 gram
Vægt pr. stk. 42 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 983 KJ (234 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 7.8 gram
Kulhydrat 35.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-01-24 12:03:58
eksrta smor i dejen 25 g remonca marzipan rosiner = aeble ser god ud smag? troer det er godt

  -   2012-10-15 14:24:29
De smager fantastisk! Jeg har dog byttet margarinene ud med fedtfattig yoghurt. De smager godt både med og uden margarine.

  -   2012-08-06 11:09:25
Lækker opskrift. Man kan evt lave en anden slags fyld der bestür af kanel og sukker der blades sammen i en lille gryde sammen med groft hakkede valdnødder

  -   2012-06-08 14:23:02
Ummm, de er lækre. Tror dog at jeg næste gang vil prøve med lidt marcipan for at få lidt mere smag i dem. Kan varmt anbefales. - Men kan de fryses?

  -   2012-06-06 16:59:48
Er lige ved at lave dem, men jeg kunne altså kun lave 8 trekanter pr. dejklump. Ellers blev de alt alt for små :O/ Men de er i ovnen nu og både jeg selv, mine 3 børn og manden, glæder sig til at smage det færdige resultat. Foreslår at man laver en dobbelt portion og derved får lidt større men også lidt flere horn ud af det, det vil jeg ihvertfald gøre næste gang ;O)

  -   2010-10-06 13:38:34
Rigtige gode, kom lidt chokolade i:0) mums

  -   2009-11-04 16:27:54
De er rigtig ,gode især hvis man river lidt marcipan og kommer på hver trekant.(oven/under æblestykkern)

  -   2005-01-01 01:01:01
Smager virkelig godt. Men jeg har lavet en fedt fattig version, hvor man udskifter margarinen med Cheasy A38 (lidt mere end ½ dl.) Dejen der bliver tilovers kan sagtens bruges til alm. boller eller man kan fylde dejen med små æble stykker og lave æbleboller.