Bacontærte

Bacontærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Bacon

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Bacontærte, billede 4 Bacontærte, billede 1 Bacontærte, billede 2 Bacontærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Tærtebund:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
200 gram Bacon i tern
1 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
   
  Æggemasse:
6 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
75 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Bund:
Mel, salt, æg og fedtstof blandes, der tilsættes så meget vand, at det bliver en dej. Den sættes i køleskabet.

En tærteform ca. 27 cm. i diameter beklædes med dejen, den overskydende dej skal ikke skæres af, men blot hænge ud over tærtefadet, der prikkes hul med en gaffel, så den ikke buler op.
Bages ca. 25 minutter ved 175 grader c. alm ovn. til bunden er gylden.

Den overskydende dej skæres forsigtigt af lige efter bagning mens dejen stadig er lidt blød, det gøre nemt med en brødkniv.


Fyld:
Porren skæres i skiver og skylles grundigt, og dryppes godt af. Den svitses godt på en pande sammen med bacon i tern.

Æggemasse:
Æg og mælk piskes sammen og krydres med salt og peber.


Porre og bacon fordeles i tærtebunden, den revne ost fordeles over, og til slut hældes æggemassen over.

Bages ca. 40 minutter ved 175 grader C. alm. ovn. til tærten er gylden.





karakterer:
Opskriften er vist 111134 gange,
og udskrevet 1359 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13563 (3229 kcal)
KJ pr. Pers. 6781 (1614 kcal)
Vægt ialt 1529 gram
Vægt pr. Pers. 764 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 887 KJ (211 kcal)
Protein 9.5 gram
Fedt 13.3 gram
Kulhydrat 14.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-01-09 17:04:49
Super tærte