Indbagt hummersuppe
Indsendt : Red : |
|
|
Start med at rengøre grøntsagerne og skær dem i mindre stykke. Sauter dem i en gryde i smør. Tilsæt krydderier og tomatpuréen. Træk det af varmen.
De levende hummere flækkes og parteres i klør og krop. Svitses i hed olie til de begynder at skifte farve, hvor efter de flamberes i cognac. Urter, fiskefond og hvidvin hældes på og det småkoges i ca. 20 min. Hummerstykkerne tages op og kødet tages ud af krop og klør. Skallerne knuses så godt det er dig muligt. Jo mere, jo bedre. Styrtes ned til suppen igen sammen med fløden. Koges yderligere i ca. ½ time. Sigtes over i en anden gryde og smages evt. til med salt, flere krydderier og en sjat cognac. Hummerkødet skæres i mindre strimler og fordeles i suppekopper, suppe hældes over. Butterdej rulles let ud, stikkes ud så de er 1-2 cm størrer end koppen og lægges så over koppen som et låg. Kopperne sæætes i ovnen og bager 10-15 minutter til butterdejen er gylden og sprød |
|
Opskriften er vist 19237 gange,
og udskrevet 347 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Stefan Dohn - 2011-02-18 10:21:23 Smør den udvendige, øverste kant på skålen med et pisket æg så dejen klæber bedre, og smør dejen med en pensel med æg, hvorefter dejen bliver mørk og glansfuld. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne