Bollekage
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
|
|
Gæren opløses i den kolde mælk, hvorefter mel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej.
En tredjedel af dejen formes til en kugle, der hviler et par minutter.
Dejen klappes eller rulles ud og lægges i en smurt springform, ca. 24 cm. i diameter, dejen skal gå et par cm. op ad siderne.
Fyldet smøres over bunden.
I resten af dejen æltes de 75 g. rosiner, og dejstykket formes til en kugle, som hviler et par minutter. Dejkuglen rulles ud til en pølse på ca. 25 cm. længde og deles i ni stykker, som formes til boller, der anbringes i formen med en bolle i midten og de otte boller i krans udenom. Hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket. Pensles med æggestrygelse og drysses med groft sukker. Bages på ovnens nederste rille ved 200 grader C, i ca. 25 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten. Tips: 806 |
|
Opskriften er vist 8176 gange,
og udskrevet 140 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.5 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne