Bollekage

Bollekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.hvedemel
125 g.smør eller margarine
25 g.sukker
2 æg
0.5 dl.mælk
25 g.gær
 
 Fyld:
 Remonce:
75 g.sukker
75 g.smør eller margarine
75 g.rosiner
2 tsk.vanillesukker
 
 Pynt:
 Perlesukker/Tesukker
 Æggestrygelse
 
Opskrift:
Gæren opløses i den kolde mælk, hvorefter mel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej. En tredjedel af dejen formes til en kugle, der hviler et par minutter. Dejen klappes eller rulles ud og lægges i en smurt springform, ca. 24 cm. i diameter, dejen skal gå et par cm. op ad siderne. Fyldet smøres over bunden.

I resten af dejen æltes de 75 g. rosiner, og dejstykket formes til en kugle, som hviler et par minutter. Dejkuglen rulles ud til en pølse på ca. 25 cm. længde og deles i ni stykker, som formes til boller, der anbringes i formen med en bolle i midten og de otte boller i krans udenom. Hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.

Pensles med æggestrygelse og drysses med groft sukker. Bages på ovnens nederste rille ved 200 grader C, i ca. 25 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Tips:

806





karakterer:
Opskriften er vist 8135 gange,
og udskrevet 140 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu