Mørkt rugbrød
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Fedtfattig opskrift Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæren udrøres i maltøl.
Honning, olie, salt, rugmel og hvedemel tilsættes. Hold lidt af melet tilbage.
Dejen tildækkes med et viskestykke og forhæver i ca. 1½ time.
Dejen æltes godt igennem. Dejen formes til et stort brød. Brødet lægges på en bageplade og efterhæver i ca. 45 min. Brødet snittes på langs med en skarp kniv og pensles med vand. Rugbrødet bages i ca. 35 min. ved 200 grader C. alm. ovn på næstnederste ovnrille. Når brødet er bagt, lægges det på en rist og afkøles. Brødet kan spises, når det er koldt. |
|
Opskriften er vist 109335 gange,
og udskrevet 2502 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (22 stemmer) |
|
Kommentarer Anette - 2018-10-01 10:57:02 Det er rigtigt at brødet flader ud. Jeg prøver også med en lille form næste gang. Det smagte dog rigtigt godt :o) Sus - 2018-07-01 13:08:28 Brødet flader ud. Vil prøve at lave det i en form næste gang. Og en halv gang mere. Linda - 2014-08-18 17:05:35 I følge Amo indeholder groft rugmel 15 g kostfibre og fuldkornsrugmel 16 g kostfibre. Mange tror fejlagtigt at brød skal indeholde kerner for at der er mange fibre i. Men det er indholdet af skaldele i melet og ikke formalingsgraden, der er afgørende for hvor mange fibre der er i brødet/melet. Susanne S. - 2014-03-07 09:59:44 Super godt brød, har prøvet med Hvidt øl som er meget sødt, malt øl fra Vestfyen kan købes i Irma til 6,25, og er ikke så sød. klaus - 2011-02-09 23:02:11 Rugmel er altid fuldkorns mens sigtemel er rugmel der har fået sigtet skaldelene fra. Per - 2010-01-17 22:18:37 Jeg kender kun groft rugmel og det indeholder alle skaldele, og det mener jeg er det samme som fuldkornsrugmel? Jonna - 2008-01-03 08:42:58 Disse brød er uegnede til diabetikere pga. manglende fibre. Brød uden fibre fordøjes for hurtigt og medfører en alt for stor og brat stigning af blodsukkeret. Rugmelet bør erstattes af fuldkornsrugmel. anonym - 2007-12-09 19:20:48 Der kan med fordel bruges Hvidtøl istedet for Maltøl,da Maltøl er svær at skaffe. Hilsen Jens/Rasmus |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne