Minirugbrød

Minirugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 18 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :     
Minirugbrød, billede 4 Minirugbrød, billede 1 Minirugbrød, billede 2 Minirugbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
3.3 dl. Maltøl 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
2 tsk. Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
400 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pynt:
Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
   
Opskrift:
Gæren udrøres i maltøl.

Honning, olie, salt, rugmel og hvedemel tilsættes. Hold lidt af melet tilbage. Dejen tildækkes med et viskestykke og forhæver i ca. 1½ time.

Dejen æltes godt igennem.

Dejen deles i 18 lige store stykker, som formes til små aflange brød på ca. 8 cm.

Minirugbrødene pensles med vand og dyppes i havregryn. Minirugbrødene lægges på en bageplade. Rugbrødene tildækkes med et viskestykke og efterhæver i ca. ½ time.

Rugbrødene bages i ca. 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn på midterste ovnrille.

De færdigbagte minirugbrød lægges på en bagerist og afkøles.





karakterer:
Opskriften er vist 118543 gange,
og udskrevet 2897 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9330 (2221 kcal)
KJ pr. Brød 518 (123 kcal)
Vægt ialt 937 gram
Vægt pr. Brød 52 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 995 KJ (237 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 2.8 gram
Kulhydrat 49.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-02-15 22:25:26
Super god opskrift!

  -   2012-05-23 14:33:51
Super gode. Jeg tilsætter 5 gulerødder (revet) og solsikkekerner. I stedet for øl bruger jeg vand, og som rugmel bruger jeg fuldkornsrugmel. De er rigtig lækre som madpakke.

  -   2010-07-05 22:17:16
jeg synes ikke de bliv at stor

  -   2009-10-15 21:34:39
jeg synes desværre, at de blev temlig triste!

  -   2009-09-20 21:21:52
I opskrifter med rugmel bruger jeg altid den der heder groft rugmel, der er alle skaldele i, findes der andre typer rugmel?

  -   2008-01-03 08:30:30
Disse brød er uegnede til diabetikere pga. manglende fibre. Brød uden fibre fordøjes for hurtigt og medfører en alt for stor og brat stigning af blodsukkeret. Rugmelet bør udskiftes med fuldkornsrugmel. Hvedemelet bør udskiftes med hvid hvede.

  -   2007-05-08 22:37:30
Jeg brugte en håndvarm Slots Classic og mørk sirup istedet for honning...men de blev alligevel rigtigt gode ! ;-)

  -   2007-05-08 07:51:10
Rigtig god opskrift! Tak for det. :-)

  -   2005-01-01 01:01:01
Gode som tilbehør til en frokost salat.

  -   2005-01-01 01:01:01
kan man lave dem UDEN øllen - som evt. erstattes med andet & hvis ja , hvad ? :)... Tak på forhånd :)

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig gode madpakkebrød

  -   2005-01-01 01:01:01
lækre små brød