Rugbrød på surdej
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
|
|
A:
blandes sammen i en stor gryde/skål og hviler tildækket i 12 - 24 timer. B: blandes i A. En god stor kop surdej tages fra i et glas og dækkes med groft salt. Låg sættes på og sættes i køleskab. ( Surdejen skal helst benyttes inden 1½ md. ). Resten af dejen fordeles i to 2½ l. forme og hæver ca. 2 - 6 timer. Bages 1½ time ved 200 gr. på nederste rille. Tages ud af formene og sættes på risten med bunden opad. Bages videre i 10 min. |
|
Opskriften er vist 14557 gange,
og udskrevet 357 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Jens Hansen - 2008-09-19 16:12:00 Jeg bruger stegetermometeret, når jeg bager rugbød og franskbrøde, når det viser 95 grader er brødet bagt. Jens Hansen - 2008-05-21 17:16:41 Brødet er rigtigt godt, man kan variere kerner med hørfrø eller semsam frø evt.kombinere. Jeg vil anbefale at der bruges 3 l. forme idet brødet hæver meget. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne