Gammeldags fastelavnsboller 02
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dej:
Mælk, gær og sukker opløses. Smør, æg, kardemomme og hvedemel blandes i. Æltes 5 minutter og stilles i køleskab 20 minutter. Herefter rulles dejen ud til en firkant med en tykkelse på 0,4 cm. Dejen skæres i firkanter på 10x10 cm. På midten i hver firkant lægges cirka 15-20 gram marcipanmasse. Enderne lukkes sammen ind mod midten, og bollerne sættes på pladen med samlingen nedad. Bollerne stilles til hævning i 1-1 1/2 time et lunt sted. Efter hævning pensles de med æg. Bages i cirka 8-10 minutter ved 220 grader C. alm. ovn. Efter bagning skal bollerne afkøle. Derefter pyntes de med glasur og ristede hasselnødflager. Marcipanmasse: Sukker, smør og marcipan røres sammen. Glasur: Flormelis, kakao og varmt vand røres sammen. |
|
Opskriften er vist 36443 gange,
og udskrevet 701 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Anne - 2012-02-24 22:26:41 Glimrende opskrift. Mængden af fedtstof gør at de kan bages dagen de skal bruges, og så er de stadig lækre. anonym - 2011-02-28 20:31:37 lidt for klistrede- for meget fedtstof :-( kristian - 2009-02-07 13:59:14 Nej der er ikke noget galt med at komme så meget smør i melet skal bare opsuge dette og det gøres ved at ælta noget mere Kristina - 2008-02-03 19:38:56 Der er noget galt med denne opskrift - det er ALT for meget smør til dejen!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne