Ostegratineret spidskål med citron og svinekotelet

Ostegratineret spidskål med citron og svinekotelet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekoteletter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Ostegratineret spidskål med citron og svinekotelet, billede 4 Ostegratineret spidskål med citron og svinekotelet, billede 1 Ostegratineret spidskål med citron og svinekotelet, billede 2 Ostegratineret spidskål med citron og svinekotelet, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kål:
500 gram Spidskål, frisk 1 mellemstort spidskål vejer ca. 300 gram.
200 gram Feta. 40+
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
lidt Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 bdt. Kørvel, frisk
0.25 bdt. Estragon, frisk
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Kød:
600 gram Svinekoteletter 1 svinekotelet vejer ca. 125 gram.
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
100 gram Rødløg, pillet vægt 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
2 spsk. Yoghurt naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Kartofler, nye
   
Opskrift:
Kål:
pluk de yderste blade fra kålen og kassér disse. Del spidskålen i kvarte.

Kog nu kålen i masser af letsaltet vand cirka 3-4 minutter. Tag derefter kålen op og køl den hurtigt ned i is­koldt vand. Dryp kålen af og placer styk­kerne på et spækbræt. Skær det meste af stokken af og del hver kvarte spidskål i 2.

Rul nu kålstykkerne sammen og kom dem i smørsmurte kokotter eller runde folieforme. Du kan også bare lave en stor kål-oste-form.

Krydr hvert stykke med salt, peber og dryp olie og citronsaft ud over. Drys derpå med revne feta og krydderurter.

Stil kålformene i en forvarmet ovn på 180 grader C. alm. ovn i cirka 12 minutter, så de bliver gratineret.

Kød:
skær et par steder i fedtet på hver kotelet og tryk dem let flade. Krydr nu kødet med salt og peber.

Placer koteletterne på en varm pande og steg dem i halvt olie, halvt smør. Steg hver kotelet 3-4 minutter på hver side, så de bliver gyldne og sprøde.

Pynt:
pil og vask rødløget. Snit det herefter i helt tynde løgringe. Dette gøres bedst på et mandolinjern. Kom ringene i en skål og tilsæt yoghurt, olie og citronsaft. Krydr med salt og peber og rør sammen.

Server nu kålen på en tallerken og læg koteletten ved siden af med løg på toppen.





karakterer:
Opskriften er vist 55118 gange,
og udskrevet 5915 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12317 (2932 kcal)
KJ pr. Pers. 3079 (733 kcal)
Vægt ialt 2489 gram
Vægt pr. Pers. 622 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 494 KJ (117 kcal)
Protein 7.8 gram
Fedt 6.1 gram
Kulhydrat 8.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu