Ostegratineret spidskål med citron og svinekotelet
Hovedingrediens : Svinekød - Svinekoteletter Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kål:
pluk de yderste blade fra kålen og kassér disse. Del spidskålen i kvarte. Kog nu kålen i masser af letsaltet vand cirka 3-4 minutter. Tag derefter kålen op og køl den hurtigt ned i iskoldt vand. Dryp kålen af og placer stykkerne på et spækbræt. Skær det meste af stokken af og del hver kvarte spidskål i 2. Rul nu kålstykkerne sammen og kom dem i smørsmurte kokotter eller runde folieforme. Du kan også bare lave en stor kål-oste-form. Krydr hvert stykke med salt, peber og dryp olie og citronsaft ud over. Drys derpå med revne feta og krydderurter. Stil kålformene i en forvarmet ovn på 180 grader C. alm. ovn i cirka 12 minutter, så de bliver gratineret. Kød: skær et par steder i fedtet på hver kotelet og tryk dem let flade. Krydr nu kødet med salt og peber. Placer koteletterne på en varm pande og steg dem i halvt olie, halvt smør. Steg hver kotelet 3-4 minutter på hver side, så de bliver gyldne og sprøde. Pynt: pil og vask rødløget. Snit det herefter i helt tynde løgringe. Dette gøres bedst på et mandolinjern. Kom ringene i en skål og tilsæt yoghurt, olie og citronsaft. Krydr med salt og peber og rør sammen. Server nu kålen på en tallerken og læg koteletten ved siden af med løg på toppen. |
|
Opskriften er vist 55118 gange,
og udskrevet 5915 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne