Krydderboller - Krydder

Krydderboller - Krydder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 10 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Krydderboller - Krydder, billede 4 Krydderboller - Krydder, billede 1 Krydderboller - Krydder, billede 2 Krydderboller - Krydder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
50 gram Gær, frisk
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

35 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Kardemomme, stødt
   
Opskrift:
Mælken lunes, hældes i et fad, og heri opløses gæren. Husk, gæren må ikke varmes med. Mel og de øvrige ingredienser blandes i, og det hele æltes sammen til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket, ca. 45 minutter.

Form derefter dejen til en kugle, som hviler 2-3 minutter før den formes til en pølse på 30 cm. længde, deles i 8 lige store stykker, der formes til boller. Anbringes på en smurt plade, efterhæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket, ca 30 minutter.

Pensles med vand og bages på ovnens midterste rille ved 200 grader C i ca. 15 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Når bollerne er kolde, flækkes de og ristes på ovnens midterste rille ved 220 grader C i ca. 6 minutter.

Det er bedst at bage bollerne 1-2 dage i forvejen, det er nemmere at riste daggamle boller end friske.

Tips:

Dybfrysning:
Brødet lægges i en plasticpose eller pakkes ind i aluminiumsfolie eller frysefolie, mens det endnu er håndvarmt, ca. 42 grader C og opbevares i dypfryseren ved -18 i op til 6 måneder.

Optøgning:
I stuetemperatur optøs brødet på køkkenbordet indpakket i fryseembalagen på 40-50 minutter.

847





karakterer:
Opskriften er vist 46118 gange,
og udskrevet 538 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10660 (2538 kcal)
KJ pr. stk. 1066 (253 kcal)
Vægt ialt 909 gram
Vægt pr. stk. 90 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1172 KJ (279 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 7.0 gram
Kulhydrat 47.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-01-24 09:18:06
krydderne smager rigtig godt, men man skal ikke spare på kardemommen selvfølgelig efter smag