Krydderboller - Krydder
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mælken lunes, hældes i et fad, og heri opløses gæren.
Husk, gæren må ikke varmes med.
Mel og de øvrige ingredienser blandes i, og det hele æltes sammen til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket, ca. 45 minutter.
Form derefter dejen til en kugle, som hviler 2-3 minutter før den formes til en pølse på 30 cm. længde, deles i 8 lige store stykker, der formes til boller. Anbringes på en smurt plade, efterhæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket, ca 30 minutter. Pensles med vand og bages på ovnens midterste rille ved 200 grader C i ca. 15 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten. Når bollerne er kolde, flækkes de og ristes på ovnens midterste rille ved 220 grader C i ca. 6 minutter. Det er bedst at bage bollerne 1-2 dage i forvejen, det er nemmere at riste daggamle boller end friske. Tips: Dybfrysning: Brødet lægges i en plasticpose eller pakkes ind i aluminiumsfolie eller frysefolie, mens det endnu er håndvarmt, ca. 42 grader C og opbevares i dypfryseren ved -18 i op til 6 måneder. Optøgning: I stuetemperatur optøs brødet på køkkenbordet indpakket i fryseembalagen på 40-50 minutter. 847 |
|
Opskriften er vist 45577 gange,
og udskrevet 537 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Sarojini - 2021-01-24 09:18:06 krydderne smager rigtig godt, men man skal ikke spare på kardemommen selvfølgelig efter smag |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne