Oksetyndstegsfilet og grøntsagsfad med salvie og f
Hovedingrediens : Oksekød - Tyndstegsfilet Indsendt : Red : |
|
|
Rids fedtet på oksetyndstegen. Brun den på en pande i smør og olie på alle sider og krydr med salt og peber. Sæt den så i et lille ovnfast fad og stil fadet i ovnen ved 180 grader C. Sæt et stegetermometer fra siden ind i midten af oksetyndstegen. Centrumstemperaturen skal være 55-60 grader C. for rosastegt kød, 60-65 grader C. for svagt rosa og 65-68 grader C. for gennemstegt. Det tager 45-60 min.
Lad stegen hvile 20 min. før der skæres skiver af den på tværs af kødtrådene. Stegefedtet kasseres. Grøntsagsfad med salvie og flødeostcreme: Auberginen skæres i tynde skiver på 2 mm, skiverne lægges på bageplade på et stykke bagepapir og ristes gyldne under grillen i ovnen i ca. 5 min. (evt. af flere omgange). Kartoflerne skrælles og skæres også i tynde skiver på 2 mm. Tomaterne skæres ligeledes i skiver af samme tykkelse. Løgene pilles og skæres i ringe, som svitses i olie sammen med pillet og hakket hvidløg. Et ildfast fad i passende størrelse pensles med olie. I bunden lægges et lag løg, så et lag kartoffelskiver, så et lag tomatskiver, et lag aubergineskiver osv. Hvert lag krydres med salt, peber og hakket salvie. Fadet afsluttes med et lag aubergineskiver, så det lukkes tæt. Flødeosten røres med æggeblommer, revet muskat, salt og peber. Æggehviderne piskes stive og vendes i. Flødeostemassen smøres i et jævnt lag oven på det øverste lag auberginer i det ildfaste fad. Fadet sættes i ovnen (sammen med stegen) i ca. 1 time ved 180 grader C. til grøntsagerne er møre og flødeostcremen lysebrun. Skær oksetyndstegsfileten i skiver og servér den sammen med grøntsagsfadet og giv brød til. |
|
Opskriften er vist 13569 gange,
og udskrevet 258 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne