Bankekød med marineret hvidkål
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalveklump Indsendt : Red : |
|
|
Det afparerede kød skæres i rimeligt store skiver på cirka 2 cm tykkelse, på tværs af kødtrådene. Herefter bankes hvert stykke kød med en kødhammer eller noget andet tungt, ja måske en flad grydebund.
Krydr nu hvert stykke kød med salt og peber. Vend kødet i mel på begge sider og kom det på en varm pande i lidt madolie. Brun nu hvert stykke kød gyldent på begge sider. Kom det derefter over i en braisergryde. Hak løget groft sammen med hvidløg og sauter begge dele på samme pande, som kødet blev stegt på. Tilsæt så kalvefonden og laurbærblade samt knust sort peber. Bring det i kog og hæld derpå over kødet i braisergryden. Dæk nu gryden med et låg og braiser nu kødet helt mørt i ovnen ved 185 grader i cirka 30 minutter. Når kødet er mørt, fjernes låget, og saucen koges nu let ind. Tilbehør: Skræl kartoflerne og kog dem helt møre i rigeligt vand. Sigt så vandet fra og damp nu kartoflerne godt af og mos herefter med et piskeris. Kom mælk og smør i en gryde og varm op, tilsæt nu de moste kartofler og pisk sammen. Krydr med salt og peber. Kål: vask og skyl hvidkålet godt og dryp af. Snit derefter i mindre stykker og kom dem i en skål. Krydr med salt og peber, citronsaft, hvidløg og olivenolie samt chili og vend godt sammen. Kom derefter mynte i. Server nu bankekødet i braisergryden med lidt grofthakket persille oven på og mosen ved siden af. |
|
Opskriften er vist 18007 gange,
og udskrevet 336 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Raidar - 2011-10-17 23:42:23 denne opskrift er spænnende og en dejlig variant især med kålen til, UHM !!! lyksus - 2008-10-17 15:05:03 Rigtig - rigtig lækkert! Rigtig god salat og så nul fedt - i salaten altså! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne