Oksekarry fra Kashmir
Hovedingrediens : Oksekød - Oksehøjreb med ben Oprindelsesland : Kashmir Indsendt af : Lissi Petersen Indsendt : |
|
|
Skær det afpudsede kød i mundrette tern. Stød kardemommen let. Pil løget og hak det groft.
Opvarm olien ved jævn varme i en teflongryde. Brun kødet på alle sider 4-5 min. Tilsæt kardemomme, løg, karry og gurkemeje og steg yderligere 5 min, til løgene er blanke.
Tilsæt tomaterne og bring det i kog. Læg låg på, dæmp varmen og lad retten simre langsomt i 45 min.
Skyl broccolien, del den i buketter og læg dem i gryden. Lad koge vedere 10-15 min, eller til broccolien er tilpas kogt. Servér karrygryden med løse ris, et godt brød og en skål med yoghurt naturel.
Yoghurt med hakket agurk er forfriskende tilbehør til hede karryretter. Man kan også servere yoghurt og små chilifrugter til dem som vil have en rigtig hed smag.
Poppadums, tynde, sprøde indiske brød passer meget fint at servere til karryretter. Vælg krydrede eller naturel. Varm dem i mikroovn, 3-4 stykker, på højeste effekt et par min.
Som alle karryretter smager denne gryde bedst dagen efter tilberedningen. Afkøl gryden hurtigt, kom den i box med låg og stil i køleskab til næste dag. Varm den ca. 15 min før serveringe.
Tips: Pr. portion: Kcal 294 - kJ 1234 Kulhydrat 4 g Protein 38 g Fedt 14 g (43%) Fibre 4 g |
|
Opskriften er vist 6284 gange,
og udskrevet 142 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne