Hvid citronkage
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade Indsendt : Red : |
|
|
Til bundene piskes æggene meget grundigt med flormelis til en lys og luftig masse (brug elpisker).
Melet og en lille smule smeltet, hvid chokolade vendes i. (se under cremen) Dejen fordeles i 2 runde forme på velsmurt bagepapir og bages i ovnen ved 180 grader i ca. 18 minutter. Lad dem køle lidt af, inden de forsigtigt tages ud. (de bages nemmest i forme med løs bund). Cremen: Æggeblommer og flormelis piskes sejt. Chokoladen smeltes langsomt over vandbad. Revet citronskal og saft røres i, og det afkøles let, inden det vendes i æggeblommerne. Smørret smeltes og afkøles noget, inden det forsigtigt piskes i blandingen. Til sidst piskes æggehviderne stive og foldes forsigtigt i. Den ene kagebund lægges i en springform. Cremen lægges herpå, og den anden bund lægges over. Kagen bør stå koldt mindst 10 timer inden servering. Lidt flormelis kan sigtes over kagen som pynt. Tips: Når kagen forsigtigt tages ud af formen, kan den udskæres med en varm kniv. Server den evt. med en ”coulis” af røde bær lagt i bunden af tallerkenen, En coulis laves f.eks. af hindbær - ved at bærrene hakkes groft med en kniv til en tyk sauce, der smages til med flormelis og evt. lidt citronsaft |
|
Opskriften er vist 19940 gange,
og udskrevet 279 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne