Rosin-nøddekage

Rosin-nøddekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.hvedemel
150 g.sukker
1 tsk.bagepulver
1 tsk.salt
100 g.lyst farin
175 g.smør eller margarine
1.5 dl.kærnemælk
2 æg
75 g.finthakkede nødder
75 g.finthakkede rosiner
 
 Fyld og pynt:
 Creme og glasur
150 g.smør eller margarine
50 g.lyst farin
0.5 dl.mælk
100 g.sigtet Flormelis
 
Opskrift:
Fedtstof, farin og sukker røres sammen. Fedtstoffet skal blødgøres til en konsistens som mayonnaise, hvorefter æggene tilsættes et ad gangen, og til sidst blandes mel og de øvrige ingredienser i, og det hele røres til en ensartet masse.

Massen hældes i en smurt og melet springform, ca. 24 cm. i diameter, og bages på ovnens midterste rille ved 175 grader C i ca. 45 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Når kagen er afkølet, skæres den igennem og lægges sammen og overtrækkes med creme.

Creme/glasur:
Fedtstoffet smeltet i en gryde, hvorefter farin røres i. Koges et par minutter under stadig omrøring over svag varme, mælken tilsættes, og det hele bringes i kog igen. Gryden tages af ilden, og når massen er lunken, røres Flormelis i, og massen afkøles.

Tips:

741





karakterer:
Opskriften er vist 5053 gange,
og udskrevet 119 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu