Mazarinkage med kartofler
Hovedingrediens : Nødder - Mandler Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fedtstoffet blødgøres til en konsistens som mayonnaise, og røres godt sammen med sukkeret.
Derefter tilsættes æggeblommerne en ad gangen under stadig omrøring, og samtidig tilsættes mandelessensen.
Så røres moset kartoffel i, hvorefter mel og bagepulver tilsættes. Til sidst røres de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i. Den færdige dej fyldes i en smurt eller raspet springform, kan også fordeles i 2 lagkageforme. Bages på ovnens nederste riller ved 175 grader C i ca. 45 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten. Når kagen er afkølet, glaseres den og drysse med hakkede mandler. Tips: 709 |
|
Opskriften er vist 81547 gange,
og udskrevet 1702 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (22 stemmer) |
|
Kommentarer henrik - 2011-08-14 18:23:58 hva er det med det kartoffelmos?????? Bente - 2011-02-06 11:07:46 Ja - så fandt jeg den opskrift, som min mor altid bagte marzarinkage efter. Glæder mig til at få den ind i min samling. Jeg vil straks bage den i lagkageforme og så gemme den ene til bund til en jordbærkage. :-) Tanja - 2010-05-27 14:43:15 Super lækker kage - pinligt, men min mor, farmor og jeg spiste 2 af dem på 2 dage :D Simpelthen fantastisk! Prøv den! Anette - 2010-04-18 19:49:46 kagen smager super godt, holder sig frisk i rigtig mange dage, hvis den holder så længe Birthe ø. Jensen - 2008-04-20 18:02:09 Det er en opskrift som jeg har brugt i 35-40 år, lige siden jeg var barn, og den har fulgt mig lige siden. Prøv den også med en citron glasur, jeg syntes at den bliver frisk af det. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne