Flæskesteg 03
Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød Indsendt af : Lissi Petersen Indsendt : Red : |
|
|
Sværen ridses. Tænd ovnen og indstil den på 160 grader. Læg stegen med sværen nedad i en bradepande med vand (ca. 2 cm) og kog sværen 15 min.
Tag kødet op og aftør det godt med køkkenrullen. Gnid kød og svær med sat og peber. Stik laurbærblade ned i sværen. Læg stegen på ovnristen over bradepanden. Sæt stegen på nederste ribbe i ovnen ved 160 grader. Hæld bouillon ved stegen efter ½ times stegning. Læg ituskårne skalotteløg ned i skyen. Videresteg ca. 1 tim. C-temp. 60-65 grader. Hæld skyen fra og indstil ovnen på 250grader. Sæt stegen i ovnen med ovndøren på klem eller ventil åben. Efterbrun stegen fra 5-15 min., til sværen er sprød og boblende. Kan også efterbrunes lige under grillen. C-temp. 72-75 grader. Lad stegen hvile 15-20 min. med åben ovndør. Sovs: Si skyen og skum overflødig fedt af. Ryst mel med lidt vand til en jævning. Hæld den i den kogende sky under konstant piskning. Småkog sovsen ca. 5 min. |
|
Opskriften er vist 12459 gange,
og udskrevet 348 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (7 stemmer) |
|
Kommentarer xtiny - 2007-12-24 23:07:46 Udmærket opskrift- men bouillon kan erstattes med en porre (delt i tre), 2 små gulerødder, 1 lille persillerod- og 1 lille løg- kommes i, når stegen kommer op på risten.. Det giver en dejlig smagfuld sovs- der så lige får et skævt piskefløde- men er jævnet med Maizenamel (ikke "sovsejævner") og letmælk- og med kartoffelvand. Lidt ribsgele= en stor spiseskefuld er også okay. Jeg hælder kogende vand i bradepanden, og igen efter skyen er hældt fra. Ellers oser en fed steg for meget. Jeg testede- med en ribbenssteg- men det gav lækker sprød svær- efter 5 min på grill. Ja- den- stegen altså- skulle nok have haft mere- min ovn er ikke Verdens bedste. ;-D Men tak for god inspiration! Nå ja- og mest muligt økologisk! ;-) Mvh xtiny- gourmand mig - 2007-11-29 10:17:09 den smager rigtig godt:) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne