Gulyássuppe

Gulyássuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.skært oksekød
20 g.svine- eller baconfedt
3 dl.finhakket løg
1 spsk.mild paprika
1 spsk.koncentreret tomatpuré
1 grøn peberfrugt
 salt
 evt.1 tsk. knust kommen
1.5 l.suppe
0.5-0.75 kg.kartofler skåret i små terninger
 
Opskrift:
Skær kødet i terninger og brun det i fedt på alle sider. Tag det op med en hulske.

Tilsæt hakket løg, og lad dem svitse til de er gyldne. tilsæt paprika, og lad det svitse lidt med inden kød, tomatpuré, finhakket peberfrugt, salt, kommen samt suppe tilsættes.

Skum suppen. Lad suppen simre under låg, til kødet er meget mørt, i alt 1-2 timer.

Tilsæt små kartoffelterninger ½ time før kødet er mørt. Smag evt. til med salt og tomatpuré. Skum evt. suppen for fedt.

Suppen kan smages til med merian og knust hvidløg i stedet for kommen. Suppen kan dybfryses, hvis kartoflerne udelades.

Tips:

25% protein, 47% fedt, 28% kulhydrat.


Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.





karakterer:
Opskriften er vist 10580 gange,
og udskrevet 184 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-12-12 13:22:59
Ossobuco fås ofte på tilbud - skær sener, hinder og ben fra, og kog en fond på dem tilsæt grønsagsboullion eller suppevisk. Lad det småsimre længe. Følg i øvrigt opskriften. Det er det nærmeste jeg har været på den gulyássuppe jeg fik serveret i Ungarn.