Havrebrød - Havregrynsbrød

Havrebrød - Havregrynsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Steen

Indsendt :      Red :
Havrebrød - Havregrynsbrød, billede 4 Havrebrød - Havregrynsbrød, billede 1 Havrebrød - Havregrynsbrød, billede 2 Havrebrød - Havregrynsbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 dl. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
750 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Hvedeklid 1 dl. vejer 25 gram.
   
  Pynt:
Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
   
Opskrift:
Rør gæren ud med lunkent vand og sukker. Lad den stå 8-10 min.

Tilsæt derefter lunkent vand, mælk (begge dele lunet), sammenpisket æg, havregryn, salt og det meste af melet. Rør dejen godt igennem, kom evt. mel eller vand i, så dejen bliver fast og blank og kan slippe skålen. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse ca. 45 minutter.

Ælt dejen igennem, form den og læg den i 1 smurt brødform (3 liter). Efterhæver, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse ca. 45 minutter.

Brødet pensles med mælk og drysses med havregryn.

Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i 30 min.

Derefter dæmpes varmen til 200 grader C. alm. ovn, og bagningen fortsættes ca. 15 min.

Afkøles på rist.





karakterer:
Opskriften er vist 19043 gange,
og udskrevet 332 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13966 (3325 kcal)
KJ pr. Brød 13966 (3325 kcal)
Vægt ialt 1495 gram
Vægt pr. Brød 1495 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 934 KJ (222 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 2.3 gram
Kulhydrat 44.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-05-30 18:08:38
hahahhahahahhaha elsker den er opskrift! :D

  -   2010-05-30 18:08:03
hvad hvis nu man er lidt blondine dum og ikke ved hvad hvedeklid er? så dropper man den bare.