Havrebrød - Havregrynsbrød
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn Indsendt af : Steen Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør gæren ud med lunkent vand og sukker. Lad den stå 8-10 min.
Tilsæt derefter lunkent vand, mælk (begge dele lunet), sammenpisket æg, havregryn, salt og det meste af melet. Rør dejen godt igennem, kom evt. mel eller vand i, så dejen bliver fast og blank og kan slippe skålen. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse ca. 45 minutter. Ælt dejen igennem, form den og læg den i 1 smurt brødform (3 liter). Efterhæver, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse ca. 45 minutter. Brødet pensles med mælk og drysses med havregryn. Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i 30 min. Derefter dæmpes varmen til 200 grader C. alm. ovn, og bagningen fortsættes ca. 15 min. Afkøles på rist. |
|
Opskriften er vist 19043 gange,
og udskrevet 332 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Nanna. - 2010-05-30 18:08:38 hahahhahahahhaha elsker den er opskrift! :D sara. - 2010-05-30 18:08:03 hvad hvis nu man er lidt blondine dum og ikke ved hvad hvedeklid er? så dropper man den bare. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne