Irish Stew

Irish Stew, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Diverse lammekød

Oprindelsesland : Irland

IrlandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.udbenet lammenakke
1000 g.hvidkål
1.5 tsk.salt
750 g.kartofler
2 porrer
2 gulerødder
500 g.løg
3-5 fedhvidløg
2 kvisktetimian
1 smuldret laurbærblad
0.25 tsk.friskkværnet sort peber
7.5 dl.affedtet oksebouillon
 
Opskrift:
Kødet skylles og skæres i ca. 3 cm store terninger.

Kålen afpudses og kvartes, og stokken skæres væk. Resten snittes i strimler, som blancheres 1 minut i kogende letsaltet vand og stilles til afdrypning.

Ovnen varmes op til 180 grader. Kartoflerne skrælles, skylles og skæres i skiver. Porrer og gulerødder istandgøres, skylles og skæres i terninger. Løg og hvidløg pilles og hakkes groft.

En stegegryde fores med et lag kålstrimler. Derover lægges lagvis kødterninger, grøntsagsterninger og kartoffelskiver. Hvert lag drysses med krydderierne, og til sidst hældes bouillonen over. Retten sættes i ovnen i 2 timer under låg.
De sidste 30 minutter tages låget af.

Inden serveringen smages retten kraftigt til.

Tips:

Forberedelser: 30 minutter. I ovnen: 2 timer. 1 portion: ca. 2300 kJ/550 kcal - 62 g protein - 10 g fedt - 54 g kulhydrat





karakterer:
Opskriften er vist 35158 gange,
og udskrevet 1200 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-07-15 15:07:38
Tror det er kødet der skal afpudses og kålen der skal skylles ;o)

  -   2007-02-21 18:33:16
Ja mon ikke det kommer fra Irland, sårn i lyset af rettens titel