Signes appelsinkage

Signes appelsinkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
2 Appelsin, saft heraf 1 appelsin indeholder ca. 1 dl. saft
1 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Smørret blødgøres og røres med sukkeret, hvorefter æggene tilsættes et ad gangen, og til sidst blandes mel i, og det hele røres til en ensartet dej.

Dejen hældes i en smurt og melet springform og bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 175 grader C i ca 50 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Saften fra appelsiner og citron koges sammen med sukkeret og hældes langsomt over kagen, mens den er lunken. Drysses med appelsin- og citronskal.

Tips:

854





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Appelsinkage

karakterer:
Opskriften er vist 22584 gange,
og udskrevet 627 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18521 (4409 kcal)
KJ pr. Portion 18521 (4409 kcal)
Vægt ialt 1300 gram
Vægt pr. Portion 1300 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1424 KJ (339 kcal)
Protein 4.0 gram
Fedt 17.6 gram
Kulhydrat 42.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-02-26 21:08:49
kagen er meget lækker jeg bagte den selv som barn men har ikke kunne finde opskrifte siden så nu vil jeg prøve den igen efter mange år

  -   2009-02-09 16:36:10
jeg bagte kagen forleden og tog den med ned til min bankrådgiver, som kunne dele den med kollegaerne til eftermiddagskaffen. Den gjorde så stor lykke, at finanskrisen for en stund forsvandt. Jeg havde tilladt mig at printe et kort ud, der fulgte med kagen. Ordlyden var: "Det skal nok gå altsammen". Det er siden blevet en talemåde i banken, når noget spidser til. Kan altså varmt anbefales at tilberede denne kage, som har en perfekt fordeling af sødme og bitterhed. Bravo!!!