And, stegt
Hovedingrediens : And - And hel Indsendt af : Steen Indsendt : Red : |
|
|
Sveskerne sættes i blød dagen før.
Anden gøres i stand, skylles og tørres godt ind- og udvendigt. Flommefedtet og fedtet fra tarmene lægges i koldt vand, før det afsmeltes og bruges til smørrebrød. Æblerne vaskes, skrælles, skæres i skiver og drysses med sukker. Anden gnides indvendigt med salt og fyldes med æbler og svesker. Der sys for den, eller den holdes sammen med kødpinde, inden den "sættes op" gnides med salt og steges i ovn. Anden lægges på risten over bradepanden med ryggen opad i den første trediedel af stegetiden. resten af stegetiden lægges den på ryggen og steges færdig med brystet opad. Anden kan steges ved almindelig stegning eller langtidsstegning. Ovntemperatur: 200-250 til bruning og 160 til stegning. Stegetid: 1½ - 2 timer ved almindelig stegning og ca. 3 timer ved langtidsstegning. Ca. 20 minutter før anden er færdig, hældes skyen fra, ventilen åbnes eller ovndøren stilles på klem, og anden efterbrunes ved ovnvarme alene og med termostaten på 200-250 grader. Man kan eventuelt hælde lidt koldt vand over anden, når den efterbrunes, det gør skindet sprødt. Skyen hældes fra bradepanden, fedtet skummes af, og den måles, jævnes og tilsmages, eventuelt med reven appelsinskal og -saft. Anden skæres for og serveres med brunede og/eller hvide kartofler, appelsinsaft eller rødkål og æbler og svesker. |
|
Opskriften er vist 48455 gange,
og udskrevet 684 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (9 stemmer) |
|
Kommentarer jens løn - 2009-11-08 15:38:19 Karakteren 10 er givet, fordi anden (2400 g) blev afdeles mør og dejlig med de tilføjede kommentarer jens jens løn - 2009-11-08 15:36:10 vingespidser klippes af, og overflødigt halsskind, dette lægges i braddepande efter ca. 1 times forløb, hvor også anden vendes --lad lidt fedt rende i braddepanden steges bedst i stegespose ca. 3 timer ved 150 grader og hældt lidt vand ved fra tid til anden. De sidste 15-20 minutter efterbrunes ved ca. 250 grader, idet stegeposen fjenes og fedtet+ sky hældes i en skål-dryp et par dråber kulør heri og fedttet er nemt at fjerne, før sky+rest fedt indkoges til sovs, tilsæt knap 100 ml piskefløde som forhøjer smagen. serveres selvfølgelig med brunede, hvisde karfofler, samt rødkål. jens |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne