Langtidsbagt oksemørbrad med grønne asparges
Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel Indsendt : Red : |
|
|
Forvarm ovnen til 72 grader. Hak rosmarinbladene & basilikumsbladene fint.
Skær mørbraden fri for alle sener. Fordel lidt god olivenolie (gerne trøffelolie) på et stykke husholdningsfilm eller stegefolie. Læg mørbraden derpå, og rul kødet stramt ind i filmen. Læg rullen i den forvarmede ovn og langtidssteg kødet i 2½ time. Tag kødet ud af ovnen, fjern filmen og rul den i de hakkede urter. Drys mørbraden med salt og peber og brun den på en varm pande med lidt olivenolie. Lad kødet hvile i 5 min.
Skær mørbraden i 4 lige store stykker.
Confiterede grønne asparges: Vask aspargesene grundigt og knæk dem. Opvarm olivenolien sammen med den finthakkede hvidløg & citrontimian. Stil olien til side og lad olie og krydderier trække i ca. ½ time. Læg aspargesene op i en ildfast fad, hel olien henover. Ovnbag derefter aspargesene i 8 min ved 200 grader. Tag aspargesene op af olien og lad dem dryppe godt af. Krydder dem med salt inden servering. Dette kan tilberedes mens kødet hviler. Syltede cherrytomater: Rids cherrytomaterne og blancher dem i kogende vand. Tag cherrytomaterne op af det kogende vand og læg dem med det sammen i en skål med koldt vand. Herefter pilles skrællen af. Mariner cherrytomaterne i olivenolie med citronskal & citronsaften, og opbevar den i et par timer ved stuetemperatur. Olivensauce: Olivensauce Reducer balsamico eddiken med timian og hvidløg. Tilsæt fonden og kog til den passende konsistens. Tilsæt oliven og monter saucen med olivenolie. Anret kødet med tomater, grønne asparges, olivensaucen og basilikumsblade. |
|
Opskriften er vist 31054 gange,
og udskrevet 630 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne