Vegansk ris a la mande
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris Indsendt af : Joanna Indsendt : Red : |
|
|
Lav først mandelmælk:
200 gr. mandler lægges i blød i rigeligt vand natten over. Iblødsætningsvandet hældes fra og mandlerne blendes i rent vand og sies, evt. med et tyndt klæde i sien. Mandlerne blendes med rent vand flere gange, 200 gr. mandler kan give 3 liter mandelmælk. 2½ dl. grødris pr. liter mandelmælk koges i 45-60 minutter, indtil konsistensen er rigtig. Mandelmælk tykner ikke som komælk, derfor den højere mængde grødris end sædvanligt. Mens grøden er varm røres 3 spsk sukker eller sirup pr. liter mandelmælk og 1 tsk salt pr. liter mandelmælk i. Grøden køler af. 3 dl. mandelmælk blendes med en håndfuld cashewnødder (usaltede, uristede!) og indholdet af 1 stang vanille, til massen bliver tyk og glat. Denne mængde passer til grød kogt på 1 liter mandelmælk, har man kogt mere, ganger man blot op. Cashewnødde-"fløden" røres i grøden, og vips, ris a la manden mangler blot at få smuttede, hakkede mandler blandet i. Mandlerne smuttes ved at koge dem i 2 minutter, hvorefter de overhældes med koldt vand, smuttes fri for den brune hinde, hvorefter de hakkes. Evt i food processor, hvis portionen overskrider ens hakke-grænse. Tips: Dette er en ris a la mande, som tager kegler - også hos svigerforældrene, der ellers er føler at vegansk mad er noget sært noget. Hvis man kan få friske kirsebær til sovsen, bliver den pragtfuld, hvis man udover sukker tilsætter en (halv) citron skåret i både, samt en (halv) flækket vaniljestang. Kog ikke for længe. Den er specielt lækker, når bærrene har bid. (Husk at koge stenene med (i en separat pose) Ris a la manden spises kølig, men ikke køleskabskold, og saucen skal være lun. |
|
Opskriften er vist 8130 gange,
og udskrevet 136 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne