Valnøddedrøm
Hovedingrediens : Nødder - Valnødder Indsendt af : Bente K Indsendt : Red : |
|
|
Der bruges 2 springforme. Hele makroner lægges tæt i bundene. I mellemrummene som makronerne danner, fyldes der op med knuste makroner, så makronerne danner et ensartet lag i formene. Makronerne stænkes med sherry, så meget som de kan trække.
Piskefløden piskes til skum. I fløde skummet blandes: Chokolade hakket groft. Valnødder hakket groft. Marcipan, nougat skåret i tern og rosiner. Husblasen lægges i blød i rigeligt koldt vand i 5 minutter. Vandet knuges af husblasen og kommes i cognac som opvarmes til en temperatur så husblasen smelter. Pas på ikke at opvarme til for høj temperatur, blot så husblasen smelter. Cognac og husblas afkøles lidt, og hældes herefter i en fin stråle i flødeskumsblandingen imens der forsigtigt røres i denne, så cognac blandes godt rundt. der røres i blandingen indtil det begynder at stivne. Flødeskumsblandingen hældes derefter over makronerne i de 2 forme. Formene stilles koldt ca. 4 timer. Pyntes evt. med ekstra valnødder og chokolade. |
|
Opskriften er vist 8789 gange,
og udskrevet 152 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer else i auning - 2008-01-23 14:47:58 skal desserten ikke vendes ud på fad? forbliver markronerne pæne hvis man vender springformen ? Bente - 2007-01-03 18:29:43 der er rigelig dessert til 10 - 12 personer Bente K - 2006-12-20 11:51:19 det er en rigtig god og festlig dessert |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne