Tamales er kødfyldte majsblade
Hovedingrediens : Kalkun - Diverse kalkun Indsendt : Red : |
|
|
Læg majsbladene i blød i varmt vand i ca. ½ time.
Tør dem i køkkenrulle.
Pisk fedtet blødt og luftigt. Bland med, bagepulver og salt i en skål og rør fedtet i lidt af gangen. Tilsæt forsigtigt den lunkne bouillon. Pisk derefter 4-5 minutter, til dejen er blød og lidt smidig. Læg ca. 1 spsk. dej på midten af hvert blad eller smørrebrødspapir. Spred den ud, næsten ud til langsiderne med ikke helt ud til enderne. Læg en strøgen spsk. fyld midt på dejen. Fold den ene langside lidt mere end halvvejs ind over fyldet. Fold den modsatte langside ca. 2½ cm. Ind over den første så fyldet lukkes inde i sit svøb. Fold enderne op over samlingen, så de overlapper hinanden. De færdigsvøbte tamales lægges oven på hinanden med sammenføjningerne nedad i et dørslag til dampning. Kom vand i en gryde, til det står 2 cm fra sigtens bund, når den er hængt over grydens kant. Læg låg på og dampkog i ca. 1 time ved svag varme. Læg de færdigkogte tamales i et fad og server dem straks. De kan godt laves i forvejen og blot varmes op ca. ½ time før de skal spises Tips: Se opskrifter på fyldet her: Mole poblano Pollo en adobo Picadillo Kødet til fyldet skal være skåret i ganske små terninger. |
|
Opskriften er vist 23011 gange,
og udskrevet 129 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Pernille - 2016-01-11 22:10:06 Spiser man bladene?? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne