Fiskefileter i urtesauce

Fiskefileter i urtesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Rødspættefilet

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fiskefileter i urtesauce, billede 4 Fiskefileter i urtesauce, billede 1 Fiskefileter i urtesauce, billede 2 Fiskefileter i urtesauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Rødspættefilet 1 rødspættefilet vejer ca. 100 gram
2 tsk. Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
300 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
300 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
3 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Kaffefløde 9% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
evt. Jævning
   
  Grøntsagsrisott:
4 dl. Risottoris 1 dl. risottoris vejer ca. 90 gram.
2 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
2 Gul peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
200 gram Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
200 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
6 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
12 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
Opskrift:
Fiskefileten lægges i et ovnfast fad.

Selleri og gulerødder rives groft og porrerne skæres i tynde skiver.
Grønsagerne svitses i margarinen. Hvidvin eller fiskebouillon hældes ved, og grønsagerne småkoger i ca. 5 minutter. Fløden hældes ved, og sovsen smages til med salt og peber. Jævn evt. sovsen.

Hakket persille kommes i, og urtesaucen hældes over fiskefileterne.

Fadet sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter.

Grøntsagsrisott:
Peberfrugterne skæres i tynde strimler, porre og blegselleri fintsnittes.

Svits alle grøntsagerne i smørret i en gryde sammen med risene. Risene skal blive klare. Hæld væden i lidt ad gangen og krydr med salt og peber. Læg låg på gryden og lad risottoen simre i 15 minutter.

Tag gryden fra varmen, rør en gang i retten og læg låget på igen. Lad retten stå endnu 10 minutter.

Smag til og server med hakket persille.





karakterer:
Opskriften er vist 147504 gange,
og udskrevet 5093 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (47 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14890 (3545 kcal)
KJ pr. Pers. 3722 (886 kcal)
Vægt ialt 4654 gram
Vægt pr. Pers. 1163 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 319 KJ (76 kcal)
Protein 3.7 gram
Fedt 2.5 gram
Kulhydrat 9.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-10-22 19:26:18
Smager så godt. Ikke sidste gang vi laver det👍

  -   2014-10-21 21:52:55
Flot ret med masser af grønt. Efter min mening oplagt at gøre retten mindre fed: -madlavningsfløde 4% eller 7%, i stedet for fløde 13%. -kogte ris med samme grøntsager, som man lige giver et 3-4 minutters opkog og blander i de nykogte varme ris, så er der sparet 6 spsk. smør. Så er der sparet masser af kalorier, og er sikkert stadig en dejlig ret.

  -   2012-11-17 17:42:20
Ja det ser jo lækkert ud, vi glæder os til at smage! :)

  -   2011-10-24 19:51:23
Vi er ikke så begejstrert for fisk i vores familien - men denne ret faldt i rigtig god smag :-) Vi tog lidt god karry i noget af sovsen - det passede godt i smagen.

  -   2009-04-14 18:24:15
Det smagte til ug med kryds og slange. Utroligt lækkert. Jeg er ikke til peberfrugt, men Risottoen smagte godt alligevel, kun med selleri og porrer.

  -   2008-10-20 20:35:11
Det er bedre for en diabetiker at udskifte fløden med minimælk eller skummetmælk.

  -   2008-10-19 18:19:41
På billedet har vi brugt en grøntsagsrisotto som tilbehør.