Urtefarseret lammeryg med basilikum og jordskokker
Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg Indsendt : Red : |
|
|
Ryggen udbenes, så man har mørbraden for sig, de to fileter for sig – sammenhængende og i et stykke.
Urterne til fyldet hakkes fint og svitses i en kasserolle i smørret. Det hakkede persille tilsættes, kasserollen tages af blusset, og de to æggeblommer røres i. Krydres med salt og peber. Farsen røres med letpisket æg og fløde og krydres med salt og peber. Farsen fordeles på indersiden af de to fileter. Urtefyldet lægges herpå og til sidst lægges mørbraden i på langs. Ryggen rulles omkring fyldet og snøres med kødtråd. Den brunes på alle sider i lidt smør, drysses med salt og peber og steges færdig i ovnen ved 200 grader. Giv den først 15 min., lad den hvile i 10 min., og lad den derefter få yderligere 10 min. I ovnen. Lad den hvile tildækket i mindst 10 min. Inden udskæringen. Sauce: Løgene svitses let i 1 spsk. af smørret. Eddiken tilsættes og koges væk. Piskefløde og creme fraiche tilsættes og koges godt igennem. Resten af smørret piskes i den varme, men ikke kogende sauce, som til sidst tilsættes rigeligt hakket basilikum. Jordskokker: Jordskokkerne vaskes, skrælles og skæres i mindre stykker. Aftørres og steges i hed olie kort inden servering. Anretning: Den urtefarseret ryg skæres i skiver og serveres på varme tallerkner på et lag af saucen med de varme jordskokker til. |
|
Opskriften er vist 10607 gange,
og udskrevet 312 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne