Smørhorn 02

Smørhorn 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 24 stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hvedemel
250 g.smør
75 g.gær
2.5 dl.mælk
1 spsk.sukker
1 tsk.salt
 
 Fyld:
100 g.smør
100 g.sukker
1 knsp.kardemomme
 
 Pynt:
 hakkede mandler el. nødder
 sukker
 æggestrygelse
 
Opskrift:
Gæren opløses i den kolde mælk, hvorefter mel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej.

Dejen deles i tre lige store kugler. Hver kugle rulles ud i cirkelform med en diameter på ca 25 cm. Hvert stykke deles i otte lige store dele.

På hvert stykke lægges der en tsk af fyld. Dejstykket rulles sam-men fra den brede ende. Den spidse ende af dejen skal slutte i bunden, så hornet ikke springer op.

Stryges med æggestrygelse og drysses med hakkede mandler eller nødder og sukker og sættes på to plader, som stilles til hævning på et lunt sted i ca 20 minutter.

Bages i forvarmet ovn ved 250 grader C i ca 15 minutter. ovnen skal have rette temperatur fra starten.

Tips:

819





karakterer:
Opskriften er vist 4075 gange,
og udskrevet 131 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu