Stegte sild i eddike
Hovedingrediens : SildeFisk - Sild Højtid: Jul Kilde : Bjørn Kok Indsendt af : Bjørn kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skyl sildefileterne under rindende koldt vand. Klip rygfinnen af og fjern evt. ben. Læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
Sildene vendes i rugmel på skindsiderne. Steg sildefileterne ved middelstærk varme i 3-4 minutter på hver side. Krydres med salt og peber. Lagen koges sammen og afkøles, hældes over sildene. Løget skæres i ringe og lægges på, trækker i et par døgn og er så klar til servering. |
Stegt sild i eddikelage - en dansk klassikerDanskere er vilde med smørrebrød, og dette er også fuldt forståeligt, da smørrebrød kommer i alverdens afskygninger, og derved kan tilfredsstille de fleste smagsløg. Stegt sild i eddikelage er en klassiker på det danske smørrebrød, og opskriften på stegte sild er ikke til at tage fejl af. Hjemmelavet stegt sild i eddikelage smager nu engang bedre end de købte, og her har du rig mulighed for at tilpasse eddikelagen, så den opfylder dine smagsløg.Silden er kommet for at bliveSild er en sund fed fisk, som bidrager med vigtige mineraler, vitaminer og omega 3 fedtsyrer. Derfor tæller både stegte sild og marinerede sild med i den anbefalede ugentlige mængde fisk. Sild lever i store stimer og færdes i lokale fjorde, havet eller oceaner. I Danmark anses slanke sølvfisk som en meget almindelig fisk, som findes langt de danske kyster. Ønsker du at fange dine egne sild, så du kan lave stegte sild i eddike, er der rig mulighed næsten hele året rundt langs kysterne. Særligt forår og efterår er gode sæsoner til at få masser af sild på krogen.FAQStegte sild i eddikelage holdbarhed?De stegte sild i eddikelage kan holde sig omkring en uge i køleskabet. |
Opskriften er vist 535894 gange,
og udskrevet 11455 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (161 stemmer) |
|
Kommentarer Jan - 2024-11-15 15:02:19 Super gode mine gæster er vilde med dem Steen - 2022-05-30 12:58:03 Super opskrift ! Har erstattet 150g sukker med 1,5 spsk. Easis perfect sød flydende samt tilføjet kanel og nelliker. Synes de er bedst efter en uge og de holder sig fint 3 uger. anonym - 2022-01-12 08:54:17 super lækkert Henryk Grys - 2021-12-28 16:15:03 Super anonym - 2021-12-23 19:35:45 Altid samme gode resultat, flere år i træk med denne opskrift . Super John kristensen - 2021-12-17 10:12:09 Da det er 2 gang jeg prøver er det et meget fin resultat super god kogebog Anders H - 2021-03-29 19:57:35 Sildene kan med fordel deles i to og eventuelt langs ryggen, så passer de bedre på en rugbrødsmad. Karen Kristensen - 2020-12-22 16:58:14 Hej. Jeg har lige lavet dem nøjagtig som opskriften er, så jeg håber den er god. God jul og Godt Nytår. anonym - 2020-12-11 12:02:29 Super opskrift. Smurte sildefileterne med lidt grov sennep - dejligt. Jeanie - 2020-06-15 15:52:54 Bruger altid denne opskrift og er aldrig blevet skuffet. Tak for den. anonym - 2019-12-13 11:00:47 Tak for opskriften jeg har lavet sild i lage, men det er en del år siden, så jeg glæder mig til at prøve jeres opskrift og får snart gæster så tak endnu en gang Hilsen Lejf Jensen Charlie - 2019-10-20 14:59:43 Jeg bruger 8 sildefiletter til opskriften, det passer godt for mig. Super god opskrift 🙂 jan vogelius - 2018-12-09 16:30:33 prøv at komme tomatpuree samt en nip chilisovs i marinaden og få en ny opblevense pia oesten - 2018-04-17 08:32:17 Hejsa ,sidst jeg lavede stegte sild i eddike havde jeg glemt at jeg havde en i køleskabet og det var faktisk 11 dage siden jeg havde lavet dem ,spiste den og den smagte ganske perfekt ,ved så ikke om de kan holde længere bente :) Thorkil - 2017-12-25 12:03:27 Susanne, kan det være der er lidt for meget mel, så det jævner lagen? Susanne Lynggaard - 2017-12-17 16:10:55 Er der nogen som ved, hvorfor lagen bliver gele agtig ? Plejer ikke at ske !! Hanne - 2017-11-20 17:40:23 Knap så meget sukker Jan ellegaard - 2017-09-29 12:05:58 Jeg giver frøken Jensen ret. 2,5 dl sukker er bedre. henningaasborg - 2017-07-09 14:54:28 brug farin istedet for sukker som anbefalet af rigmor Mal - 2016-01-21 02:22:34 Tilføj en chilipeber af tilpas styrke, og en teskefuld senneppulver for at give dem et delikat spark bagi. Birgitte - 2010-12-25 15:12:48 Super opskrift. Brugte 250 g sukker og så passede surhedsgraden. Lod sildene trække i 2 dage. Perfekt! Kan virkelig anbefales! PS: rødløg klæder retten! benthe - 2010-12-17 08:40:59 Synes den er for syrlig, næste gang vil jeg bruge 250 gr. sukker, men ellers meget lækre, kan kun give tommy ret. rigmor - 2010-04-01 16:29:31 jeg bruger brun farin og lægger en syltekrydderpose i, det giver en blød rund smag Mandal - 2008-01-27 08:11:28 Super god opskrift, smager dejligt. Tommy - 2007-12-01 13:51:57 Den eneste og den bedste måde at lave sild på og så kan man let regulerer surhedsgraden på lagen. Chamilla - 2007-10-24 09:23:37 god opskrift, det smager dejligt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne