Heibergs Ris á la mande
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : daytiger Indsendt : Red : |
|
|
Halvdelen af mælken bringes op til kogepunktet, tilsættes risene og koger op.
Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud. Vaniljekorn og -stang tilsættes sammen med sukker og resten af mælken og koger over svag varme i ca. 40-45 minutter, alt efter hvilke ris der benyttes.
Stilles til "modning" natten over et køligt sted evt. køleskab.
Mandlerne hakkes groft og vendes i massen. Fløden piskes meget let og vendes forsigtigt i.
Serveres evt. med "Heibergs" Passionsfrugt Ingefær Sauce eller "Heibergs" Kirsebær Sauce.
Tips: "Lad mig lige understrege med det samme, at der kan være vanvittig stor forskel på ris á la mande. En af grundende skyldes vaniljen. Køb altid din vanilje et sted, hvor du kan se at de sælger meget, så de ofte får frisk vanilje hjem. Vanilje forkert opbevaret bliver hurtigt tørre og triste. |
|
Opskriften er vist 11806 gange,
og udskrevet 334 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.4 (21 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2007-12-23 11:11:39 Hvad med den sidste halvdel af mælken? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne