Monsterdejlig, luksuriøs æblekage
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : daytiger Indsendt : Red : |
|
|
Kom rosiner og calvados i et syltetøjsglas og lad det stå natten over og trække.
Bland mel, flormelis og salt godt sammen. Hak smørret i melblandingen og smuldr det mellem fingrene. Saml dejen med ægblomme og yoghurt. Stil dejen i køleskabet mindst en time. Skær æblerne i grove tern og kom dem i en tærteform. Bland rosiner, sukker og kanel med æblerne. Rul dejen ud og kom den over æblerne. Rids et par gange i låget. Riv marcipanen og rør det med æg og sukker til en jævn masse. Brug evt. en sprøjtepose til marcipanmassen og pynt kagen. Drys evt. med mandelflager. Stil kagen midt i ovnen og bagden ved 200 grader i ca. 30 minutter. Server den med flødeskum eller creme fraiche. Tips: Hvis du ikke har tid til at lade rosinerne stå i blød natten ove, så kan man godtkomme rosiner i fyldet og evt. undvære calvados eller dryppe den over æblerne. |
|
Opskriften er vist 9737 gange,
og udskrevet 209 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2007-08-04 08:03:04 Et nip salt må være det du kan have mellem 2 fingre. Niels Jermiin Nielsen - 2007-08-03 21:19:48 Vil nogen forklare mig følgende: Hvor meget er "et nip salt"? ;-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne