Fastelavnsboller 03
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mælken lunes og gæren opløses heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt til dejen er ensartet.
Lad hæve tildækket i ca. 15 min. på et lunt sted.
Dejen deles i 2 lige store dele, der hver rulles ud i en firkant på ca. 30 x 30 cm. Hver firkant deles i 16 lige store dele, så vi i alt får 32 stykker. På hvert dejstykke anbringes 1 tsk. remonce, og dejstykket lukkes godt sammen om remoncen og anbringes på smurte plader med lukningen nedad og trykkes let flade. Hviler i ca. 5 min. Tryk derefter et hul ned i hver bolle med tommelfingeren og fyld med kagecreme eller marmelade. Hæver tildækket i ca. 20 min. på et lunt sted. Pensles med æg og bages midt i ovnen ved 220 grader C. alm. ovn i 10-20 min. Ovnen skal være varm fra starten. Efter afkøling pyntes bollerne med glasur. Remonce: Alle ingredienser æltes sammen til en ensartet masse. Tips: 870 |
|
Opskriften er vist 61736 gange,
og udskrevet 1254 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Karen - 2010-03-05 11:08:28 Fastelavnsboller som hvor mor lavede dem. Mmm, stor succes på jobbet! Vil anbefale lidt mere remonce og marcipan end opskriften lyder på. Mht udflydende creme/syltetøj laver jeg først fordybningen i bolerne lige inden jeg sætter dem i ovnen - eller efter de har bagt i to minutter, så løber det ikke ud. Per - 2010-02-06 14:59:57 Har efterhånden prøvet en del opskrifter hvor man skal trykket et hul i som så skal fyldes med creme eller syltetøj, men hver gang hæver dejen så huldet fyldes og fyldet flyder ud eller i hvert fald ligger oppe på toppen. Nogen der har et fif? Kristine:-) - 2008-02-03 12:19:11 Den er bare så mega god... Kan godt anbefales!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne