Ølkage 03

Ølkage 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Øl

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Ida

Indsendt :      Red :
Ølkage 03, billede 4 Ølkage 03, billede 1 Ølkage 03, billede 2 Ølkage 03, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1 Mørkt hvidtøl 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 tsk. Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
1 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
1 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
farin og hvidtøllen røres godt sammen. De resterende ingredienser blandes sammen og hældes ned i farinen og hvidtøllen, og røres sammen.

Massen hældes ned i en franskbrødsform eller springform, der er smurt godt med margarine og drysset med rasp. Bages på nederste eller næstnederste rille ved ca 175-185 grader C. alm. ovn i en time og et kvarter.

Serveres med Serveres med smør.

Tips:

kanel nelliker og engefær skal være en tsk med top





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Ølkage

karakterer:
Opskriften er vist 123428 gange,
og udskrevet 3447 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (75 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16123 (3838 kcal)
KJ pr. Portion 16123 (3838 kcal)
Vægt ialt 1342 gram
Vægt pr. Portion 1342 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1200 KJ (285 kcal)
Protein 3.7 gram
Fedt 0.6 gram
Kulhydrat 65.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-04-03 20:31:36
fantastisk kage. I stedet for ren smør kan det anbefaledes at blande lidt glasur med en pakke smør og smøre det imellem to kolde skiver kage, det er også skønt.

  -   2014-08-15 16:16:33
hvorfor skal formen smørres, når der de billeder af bagepapir?

  -   2013-11-02 12:22:57
Min familie ELSKER bare den her kage og den er efterhånden også blevet et fast emne i vores families favorit opskriftbog. Jeg tilføjer som regel en 1/2 tsk stødt nellike, så den virkelig får duften og smagen af jul med sig, men det behøves absolut ikke. Udover det så giver jeg den også noget mere i ovnen end opskriften oprindeligt vejleder med.

  -   2013-04-29 20:26:39
Skal kagen være fast når man tager den ud? For så tager det 2 timer og et kvarter i min ovn. gør jeg noget forkert?

  -   2013-02-20 13:18:32
mhhh de ser lækkert ud

  -   2013-01-29 07:19:46
Den er den beste i verden

  -   2012-11-15 17:20:40
nu har jeg gjort det at bare alt ned i røremaskine det virker fint men nabor siger god for den men jeg bruge to dobbel år mege læfitg lække lidt mere natron eller barepulver er den fin meget fin det er min

  -   2012-10-13 11:49:33
Elsker bare denne kage mums

  -   2012-09-21 17:50:55
Vi er igang med at lave en Willemose Porter kage, som min far og jeg forventer bliver suveræn god!

  -   2012-06-10 09:34:13
Jeg lavede den her i morges på ingen tid, den blev god selv om det var en anden øl der blev brugt

  -   2012-04-02 12:01:31
bagepulver duer også i stedet for natron

  -   2011-12-15 16:24:17
"Engefær" er med I for resten..

  -   2010-02-12 12:52:15
Kagen har en god smag og bliver sprød udvendig. Dog er den meget tung. Der er nok kage til en hel hær af russiske soldater i vinterkulden. Kageformen skal være på 2 liter. Med skam - vi smed det meste kage ud.

  -   2009-06-20 19:45:28
den opskrift er den samme som min mormor brugte. alletiders. elsker den kage. meget muligt den er go efter nogle dage i køleren men så længe holder den ikke her. :-D

  -   2009-05-25 18:56:12
Lidt mindre mel. Så er den "dej"lig :)

  -   2008-03-15 14:00:39
rigtig gode, og det smager godt med noget smør oven på ... nam nam:P

  -   2008-03-12 10:03:17
Ingefær er en smagssag, og kan du ikke li ingefær så kan det godt undlades.

  -   2008-03-01 23:46:25
Er det nødvendigt med ingefær? det kan jeg nemlig ikke lide...?

  -   2008-01-15 08:07:17
Den er også rigtig go`dagen efter, da kan man smørre lidt smør på. "mums"

  -   2007-07-03 14:28:30
den er bare perfekt.. har lavet den flere gange, og hver gang er den et hit.. <3

  -   2007-03-12 18:31:33
Kan ikke blive bedre, men jeg giver den et kvarter mere end angivet. Kan fryses.

  -   2007-01-06 12:24:03
Nam Nam hvor godt!