Frisk Lasagne
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Indsendt af : Christina Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løget hakkes og steges i lidt sukker (for senere at fremhæve smagen af det andet).
Kødet tilsættes og brunes. Der tilsættes tomat (hakkede og puré), hvidløg og de forskellige krydderier. Der skal måske tilsættes noget vand, for det blir bedst, hvis sovsen nu får lov at stå og simre lidt. Imens skæres peberfrugterne i mindre stykker, gulerødderne skæres i tern, champignonerne skives. Gulerødderne og peberfrugterne koges med, mens bechamelsovsen laves. Smøret smeltes, og melet tilsættes. Der omrøres nu kraftigt mens mælken hældes i. Muskatnøden tilsættes. Sovsen koges op, og når forhåbentligt en passende konsistens (må godt være lidt for tynd, men ikke meget), ellers tilsættes lidt mel eller mælk. Nu tilsættes de små stykker mozzarella, der gennemvarmes, og der er klar til lasagnebygningen. (Evt. Lidt olie varmes på en pande og sukkeret brunes heri med paprika. Løget i halve skiver steges med, hvorefter linserne tilsættes. Karry, knust koriander og hvidløg tilsættes, og der smages til med salt. Det må gerne smage lidt kraftigt.) Nederst et lag lasagneplade, så 1/2 af kødsovsen og et lag skivede champignoner og et lag af 1/2 af bechamelsovsen. Det samme en gang til, hvor linserne kommer med, og så et lag lasagneplader, hvorpå der drysses revet mozzarella og lidt rasp for at gøre den sprød. Lasagnen bages i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca 40 min til den er lysebrun på overfladen. Tips: Serveres fra fad og gerne med en grøn salat til, som kan bestå af salat, tomat, oliven, rødløg, og hvad man nu har lyst til |
|
Opskriften er vist 72301 gange,
og udskrevet 1556 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (20 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2009-07-28 17:05:34 det er jo latterlit med alle de ting det ødelægger smagen! Myu - 2009-01-04 16:54:42 Har jeg forstået det rigtigt at der kun er 3 lag lasagneplader? Det lyder som en spændende opskrift. Kan man evt bruge røde linser i stedet? Lund-Brøchner - 2007-05-08 20:50:03 Vi laved den uden evt. og sikke ne succes. Man kan godt undre sig over at der skal lasagneplader i toppen og så ost og rasp på. Virker somom det måtte blive tørt. Men mums, det smager godt. Det bliver dejlig sprødt. Kan varmt anbefales |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne